Set-28 DI For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Data  Interpretation Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)Click here

Direction (1-5): Study the following information to give the answer of the following questions.
Number of students studying in six different colleges in five years

1. What was the respective ratio between the students studying in college Amity in year 2011 and students studying in college CITS in year 2013?

2. What was the total number of students studying in college BIST and DU together in year 2010 and students studying in college CITS and Amity together in year 2014?

3. In which college was the total number of students studying in year 2012 the lowest?

4. Number of students studying in college Amity in year 2014 was what percentage of all the students studying in college CITS in the years 2011?

5. What was the average number of students studying in year 2013 in all the colleges together?

Direction (6-10): Study the following information to give the answer of the following questions.
Total Employees = 180000 & Employees working in different company (The values are in degree).

6. How many employees are working in IOCL?

7. What is the difference between the number of employees working in NTPC and GAIL?

8. What is the ratio between the number of employees working in ONGC and HPCL?

9. Number of employees working in BPCL is what percentage of the number of employees working in HPCL?

10. Number of employees working in BPCL is how much percentage more/less than that of the number of employees working in ONGC?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Direction (1-5): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Number of students studying in six different colleges in five years

    1. Question

    What was the respective ratio between the students studying in college Amity in year 2011 and students studying in college CITS in year 2013?

    Ans:5
    Amity in 2011: CITS in 2013 = 4200: 4900
    =6:7

  • 2. Question

    Direction (1-5): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Number of students studying in six different colleges in five years

    What was the total number of students studying in college BIST and DU together in year 2010 and students studying in college CITS and Amity together in year 2014?

    Ans:2
    BIST and DU in 2010 = 1800+2700=4500
    CITS and Amity in 2014 = 4500+3600=8100
    Total = 4500+8100=12600

  • 3. Question

    Direction (1-5): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Number of students studying in six different colleges in five years

    In which college was the total number of students studying in year 2012 the lowest?

    Ans:1
    In college DU – 2500 students

  • 4. Question

    Direction (1-5): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Number of students studying in six different colleges in five years

    Number of students studying in college Amity in year 2014 was what percentage of all the students studying in college CITS in the years 2011?

    Ans:3
    Required answer = 4500 * 100/3500 = 128.57%

  • 5. Question

    Direction (1-5): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Number of students studying in six different colleges in five years

    What was the average number of students studying in year 2013 in all the colleges together?

    Ans:4
    In 2013, Total students in all colleges
    = 4300+ 3800+ 4600+ 4900+ 3400=21000
    Average = 21000/5=4200

  • 6. Question

    Direction (6-10): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Total Employees = 180000 & Employees working in different company (The values are in degree).

    How many employees are working in IOCL?

      Ans:1
    360–>180000
    60 –>180000 * 60/360 = 30000 employees.

  • 7. Question

    Direction (6-10): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Total Employees = 180000 & Employees working in different company (The values are in degree).

    What is the difference between the number of employees working in NTPC and GAIL?

    Ans:2
    360 –> 180000
    (100-55)= 45 –> 180000 * 45/360 = 22500 employees.

  • 8. Question

    Direction (6-10): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Total Employees = 180000 & Employees working in different company (The values are in degree).

    What is the ratio between the number of employees working in ONGC and HPCL?

    Ans:1
    ONGC: HPCL=> 70: 30
    =>7:3

  • 9. Question

    Direction (6-10): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Total Employees = 180000 & Employees working in different company (The values are in degree).

    Number of employees working in BPCL is what percentage of the number of employees working in HPCL?

    Ans:4
    Required answer = 45 * 100/30 = 150%

  • 10. Question

    Direction (6-10): Study the following information to give the answer of the following questions.
    Total Employees = 180000 & Employees working in different company (The values are in degree).

    Number of employees working in BPCL is how much percentage more/less than that of the number of employees working in ONGC?

    Ans:4
    Required answer = (70 – 45) * 100/70 = 35.71%

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.