Set-36 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Study the information given below and answer the questions based on it.
A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table facing towards the centre. Four of them are male while the rest of them are female members. E faces F. Neither D nor B is female. F and A are the only female members who are sitting between two male members and there is exactly one person between them. E sits third to the right of B and A sits third to the right of G. D is not an immediate neighbour of E. H is not an immediate neighbour of G and also she is one among the female pair who are sitting together.

1. Four of the five are alike in a certain way. Find the odd one out.

2. Who is sitting third to the right of E?

3. Who is sitting third to the right of E?

4. Based on a certain pattern find the odd one out.

5. How many person(s) are sitting between C and F?

Directions:(6-10) Study the information given below and answer the questions based on it.
Six students A, B , C , D , E , F are sitting in an examination hall . Consider the extreme left postion to be position 1, and the extreme right position to be 6. A is between B and C. B is sitting next to D . D is sitting next to E. E is sitting extreme left to and F is sitting next to C.
6. Who is sitting at the 2nd position?

7. Who is sitting between A and F?

8. In which position is A sitting?

9. Who is sitting in the 6th position?

10. Who is sitting in the 3rd position?

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions:(1-5)Study the following information carefully and answer the questions given below:
     A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table facing towards the centre. Four of them are male while the rest of them are female members. E faces F. Neither D nor B is female. F and A are the only female members who are sitting between two male members and there is exactly one person between them. E sits third to the right of B and A sits third to the right of G. D is not an immediate neighbour of E. H is not an immediate neighbour of G and also she is one among the female pair who are sitting together.

    1. Question

    Four of the five are alike in a certain way. Find the odd one out.

    Ans:2
  2. 2. Question

    Who is sitting third to the right of E?

    Ans: 4
  3. 3. Question

    What is the position of C with respect to H?

    Ans:2
  4. 4. Question

    Based on a certain pattern find the odd one out.

    Ans:4
  5. 5. Question

    How many person(s) are sitting between C and F?

    Ans:5

    Directions:(6-10) Study the information given below and answer the questions based on it.
    Six students A, B , C , D , E , F are sitting in an examination hall . Consider the extreme left postion to be position 1, and the extreme right position to be 6. A is between B and C. B is sitting next to D . D is sitting next to E. E is sitting extreme left to and F is sitting next to C.

    6. Question

    Who is sitting at the 2nd position?

    Ans:1
  6. 7. Question

    Who is sitting between A and F?

    Ans:4
  7. 8. Question

    In which position is A sitting?

    Ans:3
  8. 9. Question

    Who is sitting in the 6th position?

    Ans: 5
  9. 10. Question

    Who is sitting in the 3rd position?

    Ans:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.