Set-37 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions given below:

Eight persons P, Q, R, S, T, U, V and W, they were born in the year i.e. 1980, 1987, 1991, 1994, 1998, 2001, 2005, 2010, not necessarily in the same order. Everyone shared the same birthdate i.e. 1st August. All calculations are done with respect to their present ages as on 1st August 2017. The sum of the ages of U and Q is 49. U is elder to Q. The number of person born before U is same as that born after P. S is elder to U. T is younger to P but not the youngest. The difference of ages of V and P is 3 years. R is elder to Q.

1. If R is the eldest person then how many persons were born between S and V?

2. Who among the following was born in 2001?

3. Which of the following combination is correct?

4. Who among the following was not born after Q?

5. What is the age difference of V and Q?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions given below:

Ten persons A, B, C, D, E, F, G, H, I and J went for a movie. They were seated in 2 rows facing the north. Each row had 5 seats.
• I was 3rd to the left of G who was seated just behind A
• I’s neighbour was just behind J
• J was at a gap of 2 from D
• E was seated just behind H
• E’s neighbour was just behind F’s neighbour
• B was neighbouring the person who was seated just behind the person who was 3rd to the left of A.

6. Four of the following bear a similar relationship and hence form a group, who among the following is not a part of that group?

7. Who among the following was seated just behind the person who was 2nd to the right of J?

8. Who among the following were neighbouring B?

9. Who among the following was seated 3rd to the right of B?

10. Who among the following were seated exactly in the middle of the 2 rows?

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions given below:

    Eight persons P, Q, R, S, T, U, V and W, they were born in the year i.e. 1980, 1987, 1991, 1994, 1998, 2001, 2005, 2010, not necessarily in the same order. Everyone shared the same birthdate i.e. 1st August. All calculations are done with respect to their present ages as on 1st August 2017. The sum of the ages of U and Q is 49. U is elder to Q. The number of person born before U is same as that born after P. S is elder to U. T is younger to P but not the youngest. The difference of ages of V and P is 3 years. R is elder to Q.

    1. Question

    If R is the eldest person then how many persons were born between S and V?

    Ans:2

  2. 2. Question

    Who among the following was born in 2001?

    Ans:4
  3. 3. Question

    Which of the following combination is correct?

    Ans:4
  4. 4. Question

    Who among the following was not born after Q?

    Ans:3
  5. 5. Question

    What is the age difference of V and Q?

    Ans:2
  6. 6. Question

    Directions:(6-10)Study the following information carefully and answer the questions given below:

    Ten persons A, B, C, D, E, F, G, H, I and J went for a movie. They were seated in 2 rows facing the north. Each row had 5 seats.

    • I was 3rd to the left of G who was seated just behind A
    • I’s neighbour was just behind J
    • J was at a gap of 2 from D
    • E was seated just behind H
    • E’s neighbour was just behind F’s neighbour
    • B was neighbouring the person who was seated just behind the person who was 3rd to the left of A.

    Four of the following bear a similar relationship and hence form a group, who among the following is not a part of that group?

    Ans:1

  7. 7. Question

    Who among the following was seated just behind the person who was 2nd to the right of J?

    Ans:2
  8. 8. Question

    Who among the following were neighbouring B?

    Ans:4
  9. 9. Question

    Who among the following was seated 3rd to the right of B?

    Ans:5
  10. 10. Question

    Who among the following were seated exactly in the middle of the 2 rows?

    Ans:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.