Cloze Test

Directions:(1-5) Fill in the blanks with the most appropriate words.

1.If Andy Zachary, the guide, had not mysteriously disappeared from his home within the month, __(1)__ followed the events of the night of the 2nd of July in the year 1864, sooner or later the postmaster in the Cove on one side and the people in the valley on the other must have learned of the __(2)__ of the little colony on the summit of the great rock.
On that particular night the cavalcade had come silently and secretly __(3)__ the mountains by an unfrequented trail from the last station on Upper Bald, which towered above the Sandy River country. The troopers had __(4)__ the guide in single file along the ridges and down the stony trails, and now, when they emerged on the open Cove road for the first time, Andy fell back to the captain’s side, in his butternut suit and mangy fur cap, with his long rifle __(5)__ behind his broad, square shoulders.

Ans:2
The blank must refer to month. Thus, whose, where and whom cannot be used.
If we can remove the clause without destroying the meaning of the sentence, the clause is nonessential, and we can use ‘which’. Thus, ‘which’ fits in perfectly.
Hence, option B is the right choice.

2.If Andy Zachary, the guide, had not mysteriously disappeared from his home within the month, __(1)__ followed the events of the night of the 2nd of July in the year 1864, sooner or later the postmaster in the Cove on one side and the people in the valley on the other must have learned of the __(2)__ of the little colony on the summit of the great rock.
On that particular night the cavalcade had come silently and secretly __(3)__ the mountains by an unfrequented trail from the last station on Upper Bald, which towered above the Sandy River country. The troopers had __(4)__ the guide in single file along the ridges and down the stony trails, and now, when they emerged on the open Cove road for the first time, Andy fell back to the captain’s side, in his butternut suit and mangy fur cap, with his long rifle __(5)__ behind his broad, square shoulders.

Ans:1
According to the author, the people would anyhow notice the existence of the little colony on the hilltop. Only ‘presence’ helps in conveying the point and hence, fits in perfectly.
Hence, option A must be the right answer.

3.If Andy Zachary, the guide, had not mysteriously disappeared from his home within the month, __(1)__ followed the events of the night of the 2nd of July in the year 1864, sooner or later the postmaster in the Cove on one side and the people in the valley on the other must have learned of the __(2)__ of the little colony on the summit of the great rock.
On that particular night the cavalcade had come silently and secretly __(3)__ the mountains by an unfrequented trail from the last station on Upper Bald, which towered above the Sandy River country. The troopers had __(4)__ the guide in single file along the ridges and down the stony trails, and now, when they emerged on the open Cove road for the first time, Andy fell back to the captain’s side, in his butternut suit and mangy fur cap, with his long rifle __(5)__ behind his broad, square shoulders.

Ans:4
According to the author, the cavalcade, i.e. troops were secretly going across the mountains. Thus, ‘over the mountains’ which expresses passage or trajectory fits logically.
Hence, option D is the correct option.

4.If Andy Zachary, the guide, had not mysteriously disappeared from his home within the month, __(1)__ followed the events of the night of the 2nd of July in the year 1864, sooner or later the postmaster in the Cove on one side and the people in the valley on the other must have learned of the __(2)__ of the little colony on the summit of the great rock.
On that particular night the cavalcade had come silently and secretly __(3)__ the mountains by an unfrequented trail from the last station on Upper Bald, which towered above the Sandy River country. The troopers had __(4)__ the guide in single file along the ridges and down the stony trails, and now, when they emerged on the open Cove road for the first time, Andy fell back to the captain’s side, in his butternut suit and mangy fur cap, with his long rifle __(5)__ behind his broad, square shoulders.

Ans:3
The troop were walking in a single line along the ridges. Hence, they must’ve ‘followed’ the guide. Other options don’t fit in logically.
Hence, option C is the correct option.

5.If Andy Zachary, the guide, had not mysteriously disappeared from his home within the month, __(1)__ followed the events of the night of the 2nd of July in the year 1864, sooner or later the postmaster in the Cove on one side and the people in the valley on the other must have learned of the __(2)__ of the little colony on the summit of the great rock.
On that particular night the cavalcade had come silently and secretly __(3)__ the mountains by an unfrequented trail from the last station on Upper Bald, which towered above the Sandy River country. The troopers had __(4)__ the guide in single file along the ridges and down the stony trails, and now, when they emerged on the open Cove road for the first time, Andy fell back to the captain’s side, in his butternut suit and mangy fur cap, with his long rifle __(5)__ behind his broad, square shoulders.

Ans:1
In the part of the sentence, the author is describing the appearance of Andy. So ‘slung’ which means hung or suspend fits logically as a rifle would be ‘hung’ behind the shoulders.
Hence, option A is the correct option.

Directions:(6-10) Fill the blanks with the most appropriate words.

6.The __[6]__ of birds at Raleigh, N. C, during the spring of 1915 was so unusual that it is believed that a short account, __[7]__ with a list of the records, will be of __[8]__ to the readers of Bird-Lore. In considering the following remarks, it may be well to __[9]__ in mind that records of the bird migration in this locality have been made each year for the past thirty-one years. Also, the amount of time spent in making observations during the past season is __[10]__.

Ans:4
A group of birds is called as a flock, not a pride or herd. Also, from the context we can infer that the blank requires a noun. Collecting and dying are verbs. Thus, the correct answer is ‘migration’ which fits in the blank perfectly.

7.The __[6]__ of birds at Raleigh, N. C, during the spring of 1915 was so unusual that it is believed that a short account, __[7]__ with a list of the records, will be of __[8]__ to the readers of Bird-Lore. In considering the following remarks, it may be well to __[9]__ in mind that records of the bird migration in this locality have been made each year for the past thirty-one years. Also, the amount of time spent in making observations during the past season is __[10]__.

Ans:2
Comparison can’t be in the place of the blank 2 as comparison should be preceded by ‘in’ which is not available. From the context we can also infer that the author wants to refer to the combination of the short account with list of records. This can be expressed by using ‘together’ in place of blank.

8.The __[6]__ of birds at Raleigh, N. C, during the spring of 1915 was so unusual that it is believed that a short account, __[7]__ with a list of the records, will be of __[8]__ to the readers of Bird-Lore. In considering the following remarks, it may be well to __[9]__ in mind that records of the bird migration in this locality have been made each year for the past thirty-one years. Also, the amount of time spent in making observations during the past season is __[10]__.

Ans:1
We can infer that the blank should be a noun. Thus, we can eliminate ‘concerning’.
Since the blank is preceded by ‘of’, ‘regard’ doesn’t fit well in the sentence. The author is trying to convey that the short account and list of records are [blank] to the readers. In the context of the sentence, ‘relaxation’ and ‘passion’ don’t fit while ‘interest’ perfectly does. Thus, the answer is A.

9.The __[6]__ of birds at Raleigh, N. C, during the spring of 1915 was so unusual that it is believed that a short account, __[7]__ with a list of the records, will be of __[8]__ to the readers of Bird-Lore. In considering the following remarks, it may be well to __[9]__ in mind that records of the bird migration in this locality have been made each year for the past thirty-one years. Also, the amount of time spent in making observations during the past season is __[10]__.

Ans:4
From the context we can understand that the author wants to convey that it is prudent to keep in mind that the records of the bird migration have been made in each of the past thirty one years. Thus, E is the correct answer.

10.The __[6]__ of birds at Raleigh, N. C, during the spring of 1915 was so unusual that it is believed that a short account, __[7]__ with a list of the records, will be of __[8]__ to the readers of Bird-Lore. In considering the following remarks, it may be well to __[9]__ in mind that records of the bird migration in this locality have been made each year for the past thirty-one years. Also, the amount of time spent in making observations during the past season is __[10]__.

Ans:3
‘Influenced’, ‘worthy’, and ‘changed’ don’t fit into the context as the statement refers to the amount of time spent. Significant suggests the amount of time spent was considerable and hence fits in the context perfectly. Thus, C is the correct answer.