Set-1 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code language,
‘le po no ze’ is coded as ‘We love our country’,
‘ke po ge le’ is coded as ‘India is our country’,
‘ke ge ne’ is coded as ‘India is great’,
‘le rs ke’ is coded as ‘First Country India’.
1. What is the code for ‘Country’?

2. Which of the following is the code for ‘ India’?

3. Which of the following possibly be the code for ‘ love our country’?

4. What is the code for ‘We’?

5. Which of the following is the code for ‘ India is our country ’?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code language
‘Australia announced playing eleven’ is written as ‘ja sa na ra’,
‘against seem playing eleven’ is written as ‘la sa na pa’,
‘fast eleven bowlers left’ is written as ‘na za fu ka’ and
‘fast out Australia team’ is written as ‘pu li ra za’.
6. What is the code for ‘australia’?

7. Which of the following is the code for ‘left seem eleven’?

8. What does ‘fu’ stand for?

9. ‘against announced too eleven’ may be coded as

10. What is the code for ‘team’?

 

 

Check your Answers below:

  • Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–
    In a certain code language,
    ‘le po no ze’ is coded as ‘We love our country’,
    ‘ke po ge le’ is coded as ‘India is our country’,
    ‘ke ge ne’ is coded as ‘India is great’,
    ‘le rs ke’ is coded as ‘First Country India’.
    1 . Question
    What is the code for ‘Country’?
    Ans:3
  • 2. Question
    In a certain code language,
    ‘le po no ze’ is coded as ‘We love our country’,
    ‘ke po ge le’ is coded as ‘India is our country’,
    ‘ke ge ne’ is coded as ‘India is great’,
    ‘le rs ke’ is coded as ‘First Country India’.
    Which of the following is the code for ‘ India’?
    Ans:1
  • 3. Question
    In a certain code language,
    ‘le po no ze’ is coded as ‘We love our country’,
    ‘ke po ge le’ is coded as ‘India is our country’,
    ‘ke ge ne’ is coded as ‘India is great’,
    ‘le rs ke’ is coded as ‘First Country India’.
    Which of the following possibly be the code for ‘ love our country’?
     Ans:5
  • 4. Question
    In a certain code language,
    ‘le po no ze’ is coded as ‘We love our country’,
    ‘ke po ge le’ is coded as ‘India is our country’,
    ‘ke ge ne’ is coded as ‘India is great’,
    ‘le rs ke’ is coded as ‘First Country India’.
    What is the code for ‘We’?
    Ans:4
  • 5. Question
    In a certain code language,
    ‘le po no ze’ is coded as ‘We love our country’,
    ‘ke po ge le’ is coded as ‘India is our country’,
    ‘ke ge ne’ is coded as ‘India is great’,
    ‘le rs ke’ is coded as ‘First Country India’.
    Which of the following is the code for ‘ India is our country ’?
    Ans:4
  • 6. Question
    In a certain code language
    ‘Australia announced playing eleven’ is written as ‘ja sa na ra’,
    ‘against seem playing eleven’ is written as ‘la sa na pa’,
    ‘fast eleven bowlers left’ is written as ‘na za fu ka’ and
    ‘fast out Australia team’ is written as ‘pu li ra za’.
    What is the code for ‘australia’?
     Ans:1
    Australia- ra
    eleven- na
    playing- sa
    announced- ja
    against/seem- la/pa
    fast- za
    left/bowlers- fu/ka
    out/team- pu/li
  • 7. Question
    In a certain code language
    ‘Australia announced playing eleven’ is written as ‘ja sa na ra’,
    ‘against seem playing eleven’ is written as ‘la sa na pa’,
    ‘fast eleven bowlers left’ is written as ‘na za fu ka’ and
    ‘fast out Australia team’ is written as ‘pu li ra za’.
    Which of the following is the code for ‘left seem eleven’?

    Ans:4

  • 8. Question
    In a certain code language
    ‘Australia announced playing eleven’ is written as ‘ja sa na ra’,
    ‘against seem playing eleven’ is written as ‘la sa na pa’,
    ‘fast eleven bowlers left’ is written as ‘na za fu ka’ and
    ‘fast out Australia team’ is written as ‘pu li ra za’.
    What does ‘fu’ stand for?
    Ans:3
    Australia- ra
    eleven- na
    playing- sa
    announced- ja
    against/seem- la/pa
    fast- za
    left/bowlers- fu/ka
    out/team- pu/li
  • 9. Question
    In a certain code language
    ‘Australia announced playing eleven’ is written as ‘ja sa na ra’,
    ‘against seem playing eleven’ is written as ‘la sa na pa’,
    ‘fast eleven bowlers left’ is written as ‘na za fu ka’ and
    ‘fast out Australia team’ is written as ‘pu li ra za’.
    ‘against announced too eleven’ may be coded as
    Ans:4
    Australia- ra
    eleven- na
    playing- sa
    announced- ja
    against/seem- la/pa
    fast- za
    left/bowlers- fu/ka
    out/team- pu/li
  • 10. Question
    In a certain code language
    ‘Australia announced playing eleven’ is written as ‘ja sa na ra’,
    ‘against seem playing eleven’ is written as ‘la sa na pa’,
    ‘fast eleven bowlers left’ is written as ‘na za fu ka’ and
    ‘fast out Australia team’ is written as ‘pu li ra za’.
    What is the code for ‘team’?
    Ans:2
    Australia- ra
    eleven- na
    playing- sa
    announced- ja
    against/seem- la/pa
    fast- za
    left/bowlers- fu/ka
    out/team- pu/li