Set-1 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Read the following information and answer the questions that follow:

Eight persons A, B, C, D, E , F, G and H are sitting around a circular table. 4 of them are facing towards the centre and 4 of them are facing away from the centre. Further, the following information is known:
B is sitting second to the left of both A and E. H is sitting to the immediate left of both A and B. A is facing the centre. D is sitting third to the right of E. G and E are not sitting adjacent to each other. H, D and G face the same direction (I.e, towards the centre or away from the centre). C is not sitting adjacent to G.

1. Who is sitting third to the left of F?

2. Who is sitting second to the right of C?

3. Who is sitting opposite to D?

4. Who is sitting second to the right of D?

5. For how many members, the direction they face can be uniquely determined?

Directions(6-10):Read the following information and answer the questions that follow:

8 friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting on a row facing the north. Each one of them has a different number of coins among 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 and 8, not necessarily in the same order. Further, the following information is known.
4 persons are sitting between A and B. A is neither the first nor the last person in the row. The number of coins with the person sitting at the left extreme is equal to the sum of the number of coins with A and B. E has 2 coins and is sitting in the right-most seat. A is not a neighbour of E. 3 persons are sitting between F and G. F has 2 more coins than G. G is not a neighbour of A. H is not a neighbour of G. The sum of the number of coins with C and D is 13. C has more coins than D. The number of coins with H is equal to the sum of the number of coins with F and G. C is sitting adjacent to H. A has more coins than B.

6. What is the number of coins with F?

7. The sum of the number of coins with E and B is equal to the number of coins with

8. What is the sum of the number of coins with the persons sitting adjacent to H?

9. Who is sitting third to the right of the person with 4 coins?

10. For how many persons, the number of coins with the person is less than the number of coins with both of his neighbour(s)?

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions(1-5): Eight persons A, B, C, D, E , F, G and H are sitting around a circular table. 4 of them are facing towards the centre and 4 of them are facing away from the centre. Further, the following information is known:
    B is sitting second to the left of both A and E. H is sitting to the immediate left of both A and B. A is facing the centre. D is sitting third to the right of E. G and E are not sitting adjacent to each other. H, D and G face the same direction (I.e, towards the centre or away from the centre). C is not sitting adjacent to G.

    1. Question

    Who is sitting third to the left of F?

    Ans:2

  • 2. Question

    Who is sitting second to the right of C?

    Ans:1

  • 3. Question

    Who is sitting opposite to D?

    Ans:3

  • 4. Question

    Who is sitting second to the right of D?

    Ans:5

  • 5. Question

    For how many members, the direction they face can be uniquely determined?

    Ans:4

  • Directions(6-10):8 friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting on a row facing the north. Each one of them has a different number of coins among 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 and 8, not necessarily in the same order. Further, the following information is known.

    4 persons are sitting between A and B. A is neither the first nor the last person in the row. The number of coins with the person sitting at the left extreme is equal to the sum of the number of coins with A and B. E has 2 coins and is sitting in the right-most seat. A is not a neighbour of E. 3 persons are sitting between F and G. F has 2 more coins than G. G is not a neighbour of A. H is not a neighbour of G. The sum of the number of coins with C and D is 13. C has more coins than D. The number of coins with H is equal to the sum of the number of coins with F and G. C is sitting adjacent to H. A has more coins than B.

    6. Question

    What is the number of coins with F?

    Ans:3
  • 7. Question

    The sum of the number of coins with E and B is equal to the number of coins with

    Ans:2
  • 8. Question

    What is the sum of the number of coins with the persons sitting adjacent to H?

    Ans:4
  • 9. Question

    Who is sitting third to the right of the person with 4 coins?

    Ans:5
  • 10. Question

    For how many persons, the number of coins with the person is less than the number of coins with both of his neighbour(s)?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.