Set-10 Spot The Error For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Spot the Error Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions(1-10) : Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (ignore the errors of punctuation, if any.)
1. The law should specifically (A)/ provide a clause (B)/to protect animals (C)/ from poachers. (D)/ No Error. (E).

2. The law should specifically (A)/ provide a clause (B)/to protect animals (C)/ from poachers. (D)/ No Error. (E).

3. The lady approached (A)/ me timidly(B)/ and trembling slightly (C)/She sat down besides me. (D)/No Error(E).

4. Due to me being a (A)/ new comer, (B)/ I was unable (C)/ to get a good house. (D)/No Error (E).

5. The circulation of the (A)/ statesman is (B)/ greater than (C)/that of any other newspaper. (D)/No Error(E).

6. In the garden(A)/ were the more (B)/ beautiful flowers (C)/and silver bells. (D)/No Error(E).

7. The poet (A)/ describes (B)/ about the (C)/spring season. (D)/No Error (E).

8. Neither of (A)/ them(B)/ are (C)/good (D)/No Error(E).

9. I wasn’t (A)/ at the (B)/ last meeting and (C)/ neither was you. (D)/No Error(E).

10. The three individuals (A)/are so different (B)/ that their tastes vary (C)/from one another. (D)/No Error(E).

 

 

Check the Answer below:

  • Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (ignore the errors of punctuation, if any.)
    1. Question
    The law should specifically (A)/ provide a clause (B)/to protect animals (C)/ from poachers. (D)/ No Error. (E).
    Ans:5
    The sentence is grammatically correct.
  • 2. Question
    The law should specifically (A)/ provide a clause (B)/to protect animals (C)/ from poachers. (D)/ No Error. (E).
    Ans:2
    The sentence is grammatically correct.
  • 3. Question
    The lady approached (A)/ me timidly(B)/ and trembling slightly (C)/She sat down besides me. (D)/No Error(E).
     Ans:4
    ‘beside’ will be used in place of ‘besides’ as ‘besides’ means ‘in addition to’ whereas ‘beside’ means ‘at the side of’.
    Ex. Ram was sitting beside Sita.
  • 4. Question
    Due to me being a (A)/ new comer, (B)/ I was unable (C)/ to get a good house. (D)/No Error (E).
    Ans:1
     ‘my’ will be used in place of ‘me’. 
  • 5. Question
    The circulation of the (A)/ statesman is (B)/ greater than (C)/that of any other newspaper. (D)/No Error(E).
    Ans:5
     The sentence is grammatically correct. 
  • 6. Question
    In the garden(A)/ were the more (B)/ beautiful flowers (C)/and silver bells. (D)/No Error(E).
    Ans:2
    ‘many/ a lot of/ lots of’ will be used in place of ‘the more’ as the sentence is in positive degree.
  • 7. Question
    The poet (A)/ describes (B)/ about the (C)/spring season. (D)/No Error (E).
    Ans:3
    The use of ‘about’ is superfluous.
  • 8. Question
    Neither of (A)/ them(B)/ are (C)/good (D)/No Error(E).
    Ans:3
     ‘is’ will be used in place of ‘are’ as plural noun or pronoun and singular verb is used after ‘neither of/ either of/ each of/ anyone of/ every one of/ one of’.
    Ex. Neither of the girls is beautiful.
    Each of them was happy there.
  • 9. Question
    I wasn’t (A)/ at the (B)/ last meeting and (C)/ neither was you. (D)/No Error(E).
    Ans:4
    Use ‘were’ in place of ‘was’ as plural verb is used after ‘you’.
  • 10. Question
    The three individuals (A)/are so different (B)/ that their tastes vary (C)/from one another. (D)/No Error(E).
    Ans:4
     ‘one another’s’ will be used in place of ‘one another’ as comparison is between ‘their tastes’ and ‘one another’s tastes’.