Set-11 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the information and answer the following questions:
In a certain code language
‘bulk are indeed paper’ are written as ‘sx nc ho qz’,
‘book and pen bulk’ are written as ‘mo ta pa sx’,
‘paper writes only one’ are written as ‘zi nc ne ki’ and
‘book writes pen bulk’ are written as ‘zi mo sx ta’.
1. What are the code for ‘and’ in the given code language?

2. What are the code for ‘pen’ in the given code language?

3. What may be the possible code for ‘book only more’ in the given code language?

4. What may be the possible code for ‘work and paper’ in the given code language?

5. What are the code for ‘writes’ in the given code language?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the given questions.
In a certain code language,
‘Economic survey optimism fiscal’ is coded as ‘bx fe fm xp’
‘Survey Credibility maintain optimism’ is coded as ‘fm xp xe kx’
‘Economic optimism goods Credibility’ is coded as ‘xi xe fm fe’
‘Service fiscal optimism factors’ is coded as ‘dx bx lx fm’

6. Which of the following is the code for ‘optimism’?

7. Which of the following word is coded as ‘xp’?

8. What may be the code of ‘word Economic’?

9. Which of the following code is coded for ‘Credibility’?

10. What will be the code of ‘service’?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions:(1-5) Study the information and answer the following questions:
    In a certain code language
    ‘bulk are indeed paper’ are written as ‘sx nc ho qz’,
    ‘book and pen bulk’ are written as ‘mo ta pa sx’,
    ‘paper writes only one’ are written as ‘zi nc ne ki’ and
    ‘book writes pen bulk’ are written as ‘zi mo sx ta’.
    1. Question
    What are the code for ‘and’ in the given code language?
    Ans:3
    Bulk=sx
    Paper=nc
    Book/pen=mo/ta
    And=pa
    Writes=zi
    Only/one=ne/ki
    Are/indeed=ho/qz

  2. 2. Question
    What are the code for ‘pen’ in the given code language?
    Ans:5
    Bulk=sx
    Paper=nc
    Book/pen=mo/ta
    And=pa
    Writes=zi
    Only/one=ne/ki
    Are/indeed=ho/qz

  3. 3. Question
    What may be the possible code for ‘book only more’ in the given code language?
    Ans:1
    Bulk=sx
    Paper=nc
    Book/pen=mo/ta
    And=pa
    Writes=zi
    Only/one=ne/ki
    Are/indeed=ho/qz

  4. 4. Question
    What may be the possible code for ‘work and paper’ in the given code language?
    Ans: 2
    Bulk=sx
    Paper=nc
    Book/pen=mo/ta
    And=pa
    Writes=zi
    Only/one=ne/ki
    Are/indeed=ho/qz

  5. 5. Question
    What are the code for ‘writes’ in the given code language?
    Ans:4
    Bulk=sx
    Paper=nc
    Book/pen=mo/ta
    And=pa
    Writes=zi
    Only/one=ne/ki
    Are/indeed=ho/qz

    Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the given questions.

    In a certain code language,
    ‘Economic survey optimism fiscal’ is coded as ‘bx fe fm xp’
    ‘Survey Credibility maintain optimism’ is coded as ‘fm xp xe kx’
    ‘Economic optimism goods Credibility’ is coded as ‘xi xe fm fe’
    ‘Service fiscal optimism factors’ is coded as ‘dx bx lx fm’

    6. Question

    Which of the following is the code for ‘optimism’?

    Ans: 4

  6. 7. Question

    Which of the following word is coded as ‘xp’?

    Ans:3

  7. 8. Question

    What may be the code of ‘word Economic’?

    Ans: 4

  8. 9. Question

    Which of the following code is coded for ‘Credibility’?

    Ans:2

  9. 10. Question

    What will be the code of ‘service’?

    Ans:4