Set-11 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Study the following answers carefully and answer the questions given below

Eight friends A, B, C, D, E, F, G, H are sitting around a circular table not necessarily in the given order. They are facing either inward or outward. No two friends sit adjacent to each other facing in the same direction.
Further following information is also known:
a) A and F sit opposite to each other.
b) There are two friends sitting between E and H, A being one of them.
c) H and A face in same directions.
d) H sits second to the right of F. D does not sit adjacent to F and faces outwards.
e) A and C are facing inwards.

1.  Who sits opposite to C?

2. For how many of the friends can we uniquely determine the direction in which they face?

3. Who sits to the immediate left of F?

4. Who among the following options sits third to the left of D?

5. If F and E interchange their positions, who sits third to the right of H?

Directions(6-10):Read the following information carefully and answer the questions which follow.
Eight friends Alok, Pintu, Chetan, Rinku, Ketan, Golu, Sonu and Monu are sitting in a straight line equidistant from each other not necessarily in the same order. Some of them are facing north while some are facing south.
Further following information is also known:
a) Monu faces north. Chetan sits at one of the extreme ends of the line.
b) Alok sits third to the left of Chetan. Rinku is not an immediate neighbour of Chetan. Sonu sits third to the right of Alok.
c) Pintu sits on the immediate right of Sonu. Pintu does not sit at any of the extreme ends of the line.
d) Only one person sits between Golu and Rinku. Sonu sits second to the left of Golu. Ketan sits second to the right of Pintu. Monu and Ketan face the same direction.
e) Both the immediate neighbours of Sonu face the same direction. Both the immediate neighbours of Alok face the opposite directions.
f) Ketan faces the same direction as Pintu.

6. Who among the following sits to the immediate left of Monu?

7. Who sits between Rinku and Sonu and is equidistant to both of them?

8. For how many of the given friends can the direction in which they are facing can exactly be determined?

9. Who sits five places to the left of Chetan?

10. Which one of the following options have two names which are alike in some way?

 

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

  1. Directions(1-5):Study the following answers carefully and answer the questions given below

    Eight friends A, B, C, D, E, F, G, H are sitting around a circular table not necessarily in the given order. They are facing either inward or outward. No two friends sit adjacent to each other facing in the same direction.
    Further following information is also known:
    a) A and F sit opposite to each other.
    b) There are two friends sitting between E and H, A being one of them.
    c) H and A face in same directions.
    d) H sits second to the right of F. D does not sit adjacent to F and faces outwards.
    e) A and C are facing inwards.

    1. Question

    Who sits opposite to C?

    Ans:3
  2. 2. Question

    For how many of the friends can we uniquely determine the direction in which they face?

    Ans:4
  3. 3. Question

    Who sits to the immediate left of F?

    Ans:5
  4. 4. Question

    Who among the following options sits third to the left of D?

    Ans:3
  5. 5. Question

    If F and E interchange their positions, who sits third to the right of H?

    Ans:2

    Directions(6-10):Read the following information carefully and answer the questions which follow.
    Eight friends Alok, Pintu, Chetan, Rinku, Ketan, Golu, Sonu and Monu are sitting in a straight line equidistant from each other not necessarily in the same order. Some of them are facing north while some are facing south.
    Further following information is also known:
    a) Monu faces north. Chetan sits at one of the extreme ends of the line.
    b) Alok sits third to the left of Chetan. Rinku is not an immediate neighbour of Chetan. Sonu sits third to the right of Alok.
    c) Pintu sits on the immediate right of Sonu. Pintu does not sit at any of the extreme ends of the line.
    d) Only one person sits between Golu and Rinku. Sonu sits second to the left of Golu. Ketan sits second to the right of Pintu. Monu and Ketan face the same direction.
    e) Both the immediate neighbours of Sonu face the same direction. Both the immediate neighbours of Alok face the opposite directions.
    f) Ketan faces the same direction as Pintu.

    6. Question

    Who among the following sits to the immediate left of Monu?

    Ans:5
  6. 7. Question

    Who sits between Rinku and Sonu and is equidistant to both of them?

    Ans:3
  7. 8. Question

    For how many of the given friends can the direction in which they are facing can exactly be determined?

    Ans:2
  8. 9. Question

    Who sits five places to the left of Chetan?

    Ans:1
  9. 10. Question

    Which one of the following options have two names which are alike in some way?

    Ans:4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.