Set-12 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-3) Study the following information carefully to answer the given questions.
In the code language- ‘economic budget support citizens’ is written as ‘git fat fit gat’
‘support relief economic deduction tax’ is written as ‘kat kit mit git fit’.
‘economic budget poverty citizens’ is written as ‘gat fat zat git’
and ‘scheme tax relief’ is written as ‘mat mit kit’.

1. What will be the code of ‘support’?

2. What will be the code of ‘tax’?

3. Which of the following is the code of ‘deduction’?

Directions:(4-5) Study the following information carefully and answer the given questions. 
In a certain code language
‘gold white blue’ is written as ‘ke la ta’,
‘purple red bronze’ is written as ‘bi ti na’,
‘bronze black blue’ is written as ‘ti ta si’ and
‘silver red green’ is written as ‘li bi za’.

4. What does the code ‘ta’ stand for?

5. Which of the following can be a code for ‘green black purple red’?

Directions:(6-10)  Study the following information carefully and answer the given questions:
In a certain code language-
‘white is very bad’ is written as ‘la ta ja sa’,
‘cold drinks are white’ is written as ‘ja pa ra da’
‘coffee is very cold’ is written as ‘da ta fa la’ 

6. What is the code for ‘bad’?

7. ‘white cold coffee’ can be coded as?

8. What is the code for ‘drinks’?

9. Which of the following is the code for ‘coffee’?

10. What does ‘ta’ stand for?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-3) Study the following information carefully to answer the given questions.
    In the code language- ‘economic budget support citizens’ is written as ‘git fat fit gat’
    ‘support relief economic deduction tax’ is written as ‘kat kit mit git fit’.
    ‘economic budget poverty citizens’ is written as ‘gat fat zat git’
    and ‘scheme tax relief’ is written as ‘mat mit kit’.

    1. Question

    What will be the code of ‘support’?

    Ans:4
  • 2. Question

    What will be the code of ‘tax’?

    Ans:4
  • 3. Question

    Which of the following is the code of ‘deduction’?

    Ans:3

    Directions:(4-5) Study the following information carefully and answer the given questions. 
    In a certain code language
    ‘gold white blue’ is written as ‘ke la ta’,
    ‘purple red bronze’ is written as ‘bi ti na’,
    ‘bronze black blue’ is written as ‘ti ta si’ and
    ‘silver red green’ is written as ‘li bi za’.

    4. Question

    What does the code ‘ta’ stand for?

    Ans:1
  • 5. Question

    Which of the following can be a code for ‘green black purple red’?

    Ans:1

    Directions:(6-10)  Study the following information carefully and answer the given questions:
    In a certain code language-
    ‘white is very bad’ is written as ‘la ta ja sa’,
    ‘cold drinks are white’ is written as ‘ja pa ra da’
    ‘coffee is very cold’ is written as ‘da ta fa la’ 

    6. Question

    What is the code for ‘bad’?

     Ans:1
  • 7. Question

    ‘white cold coffee’ can be coded as?

    Ans:2
  • 8. Question

    What is the code for ‘drinks’?

    Ans:3
  • 9. Question

    Which of the following is the code for ‘coffee’?

    Ans:4
  • 10. Question

    What does ‘ta’ stand for?

     Ans:5