Set-13 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-3) Study the following information to answer the given questions. 
In a certain code,
‘fe ka so ni’ is a code for ‘she create donate paisa’,
‘ni lo da so’ is a code for ‘she must be donate’
‘we so ze da’ is a code for ‘be donate make grace’.
‘ze lo ka gi’ is a code for ‘must make more paisa’,

1. Which of the following is the code of ‘more’?

2. What does the code ‘ka’ stand for?

3. Which of the following is the code of ‘donate’?

Directions:(4-5) Study the following information carefully and answer the given questions.
In a certain code language,
“data is very important” means “mi co la fi”
“important is cold paper” means “za so co fi”
“cold is very data” means “la za fi mi”

4. Which of the following represents “data”?

5. What will be the code for “cold paper torn”?

Directions:(6-7)  Study the following information carefully to answer these questions:
In a certain code language
‘apple very simple tasty’ is written as’ la re vw tz’,
‘tasty litchi number right’ is written as ‘pa la so tc’,
‘litchi right mango very’ is written as ‘tz cd so pa’, 

6. What is the code for ‘apple’ in the given code language?

7.  What will be the code for ’apple litchi very’ in the given code language?

Directions:(8-10) Study the information and answer the following questions:
In a certain code language
‘clever month fine board ’ is written as’ pt st hk ns’,
‘road success month clever’ is written as ‘tw se st pt’,
‘clever road time success’ is written as ‘pt tw bd se’,
‘fine power board month’ is written as ‘ hk ws ns st’,

8. What is the code for ‘board’ in the given code language?

9. What is the code for ‘time’ in the given code language?

10. What may be the code for ‘night road success power’ in the given code language?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-3) Study the following information to answer the given questions. 
    In a certain code,
    ‘fe ka so ni’ is a code for ‘she create donate paisa’,
    ‘ni lo da so’ is a code for ‘she must be donate’
    ‘we so ze da’ is a code for ‘be donate make grace’.
    ‘ze lo ka gi’ is a code for ‘must make more paisa’,

    1. Question

    Which of the following is the code of ‘more’?

    Ans:4

  • 2. Question

    What does the code ‘ka’ stand for?

    Ans:3

  • 3. Question

    Which of the following is the code of ‘donate’?

    Ans:1

  • 4. Question

    Directions:(4-5) Study the following information carefully and answer the given questions.
    In a certain code language,
    “data is very important” means “mi co la fi”
    “important is cold paper” means “za so co fi”
    “cold is very data” means “la za fi mi”

    Which of the following represents “data”?

    Ans:5

  • 5. Question

    What will be the code for “cold paper torn”?

    Ans:2

    Directions:(6-7)  Study the following information carefully to answer these questions:
    In a certain code language
    ‘apple very simple tasty’ is written as’ la re vw tz’,
    ‘tasty litchi number right’ is written as ‘pa la so tc’,
    ‘litchi right mango very’ is written as ‘tz cd so pa’, 

    6. Question

    What is the code for ‘apple’ in the given code language?

    Ans:5

  • 7. Question

    What will be the code for ’apple litchi very’ in the given code language?

    Ans:1

    Directions:(8-10) Study the information and answer the following questions:

    In a certain code language
    ‘clever month fine board ’ is written as’ pt st hk ns’,
    ‘road success month clever’ is written as ‘tw se st pt’,
    ‘clever road time success’ is written as ‘pt tw bd se’,
    ‘fine power board month’ is written as ‘ hk ws ns st’,

    8. Question

    What is the code for ‘board’ in the given code language?

    Ans:5

  • 9. Question

    What is the code for ‘time’ in the given code language?

    Ans:2

  • 10. Question

    What may be the code for ‘night road success power’ in the given code language?

     Ans:2