Set-13 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions(1-5):Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a square table. Four of them are sitting at the corners and four of them are sitting at the middle of the edges. The persons sitting at the corner are facing the centre while the persons sitting at the edges are facing away from the centre. Further, the following information is known.
B sits second to the left of G. C is facing the centre and is equidistant from both B and G. C is a neighbour of A. H is sitting second to the right of A. E is a neighbour of B but not a neighbour of G. D is not a neighbour of B.

1.  Who is sitting opposite to D?

2. Who is facing C?

3. Who is sitting opposite to H?

4. Who is sitting opposite to B?

5. Who among the following is sitting adjacent to H?

Directions(6-10):Read the paragraph and answer the questions that follow:

Appu, Babu, Chitti, Dada, Estevan, Fido and Guru are standing in a circle (not necessarily in the same order) facing the centre. Fido is not second to the right of Dada but Dada is second to the right of Appu. Chitti is third to Appu’s right and second to Guru’s left. Babu and Guru are not neighbours.

6. Who is standing right next to Chitti on the right?

7. Who is the person standing between Appu and Guru?

8. Who is standing right next to Dada on the left?

9. Who is standing second on the left side of Chitti?

10. Where is Estevan standing with respect to Dada?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions(1-5):Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a square table. Four of them are sitting at the corners and four of them are sitting at the middle of the edges. The persons sitting at the corner are facing the centre while the persons sitting at the edges are facing away from the centre. Further, the following information is known.
    B sits second to the left of G. C is facing the centre and is equidistant from both B and G. C is a neighbour of A. H is sitting second to the right of A. E is a neighbour of B but not a neighbour of G. D is not a neighbour of B.

    1. Question

    Who is sitting opposite to D?

    Ans:2
  2. 2. Question

    Who is facing C?

    Ans:1
  3. 3. Question

    Who is sitting opposite to H?

    Ans:1
  4. 4. Question

    Who is sitting opposite to B?

    Ans:5
  5. 5. Question

    Who among the following is sitting adjacent to H?

    Ans:4

    Directions(6-10):Read the paragraph and answer the questions that follow:

    Appu, Babu, Chitti, Dada, Estevan, Fido and Guru are standing in a circle (not necessarily in the same order) facing the centre. Fido is not second to the right of Dada but Dada is second to the right of Appu. Chitti is third to Appu’s right and second to Guru’s left. Babu and Guru are not neighbours.

    6. Question

    Who is standing right next to Chitti on the right?

    Ans:2
  6. 7. Question

    Who is the person standing between Appu and Guru?

    Ans:4
  7. 8. Question

    Who is standing right next to Dada on the left?

    Ans:5
  8. 9. Question

    Who is standing second on the left side of Chitti?

    Ans: 1
  9. 10. Question

    Where is Estevan standing with respect to Dada?

    Ans:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.