Set-14 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully to answer the given questions.
In the code language-
‘Smart work always appreciate’ is written as ‘tit wat jin tat’.
‘Always do good job’ is written as ‘tat sat min xon’.
‘Smart person do great work’ is written as ‘wat zum xon tit lol’
‘appreciate good person’ is written as ‘lol jin min’

1. What will be code for ‘Smart’?

2. The code ‘min’ stands for?

3. What will be the code for ‘Great person always appreciate’?

4. What can be the code for ‘do something’?

5. What will be code for ‘Smart Work’?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions.
In a certain code language,
‘cry enjoy laugh show’ is written as ‘yo no co po’,
‘free enjoy kite bird’ is written as ‘co so ro jo’,
‘kite show is high’ is written as ‘bo to ro po’,
‘laugh free think fly’ is written as ‘qo jo do yo’,
and ‘fly is high‘ is written as ‘bo do to’.

6. What is the code for ‘bird’?

7. Which of the following is the code for ‘think enjoy bird’?

8. What is the code for ‘free’?

9. What is the code for ‘cry’?

10. ‘high is talent’ can be coded as

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions:(1-5) Study the following information carefully to answer the given questions.
    In the code language-
    ‘Smart work always appreciate’ is written as ‘tit wat jin tat’.
    ‘Always do good job’ is written as ‘tat sat min xon’.
    ‘Smart person do great work’ is written as ‘wat zum xon tit lol’
    ‘appreciate good person’ is written as ‘lol jin min’

    1. Question

    What will be code for ‘Smart’?

    Ans:5

  2. 2. Question

    The code ‘min’ stands for?

    Ans:2

  3. 3. Question

    What will be the code for ‘Great person always appreciate’?

    Ans:3

  4. 4. Question

    What can be the code for ‘do something’?

    Ans:2

  5. 5. Question

    What will be code for ‘Smart Work’?

    Ans:3

    Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions.
    In a certain code language,
    ‘cry enjoy laugh show’ is written as ‘yo no co po’,
    ‘free enjoy kite bird’ is written as ‘co so ro jo’,
    ‘kite show is high’ is written as ‘bo to ro po’,
    ‘laugh free think fly’ is written as ‘qo jo do yo’,
    and ‘fly is high‘ is written as ‘bo do to’.

    6. Question

    What is the code for ‘bird’?

    Ans:1

  6. 7. Question

    Which of the following is the code for ‘think enjoy bird’?

     Ans:2

  7. 8. Question

    What is the code for ‘free’?

    Ans:3

  8. 9. Question

    What is the code for ‘cry’?

    Ans:4

  9. 10. Question

    ‘high is talent’ can be coded as

    Ans:1