Set-14 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Read the following information carefully and answer the given questions.

Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a straight line facing the same direction. Each of the friends likes one colour among Red, Blue, Green, Yellow, Violet, White, Black and Orange. Further it is known that:
1) Person who likes Orange is third to the right of G
2) C is to the immediate left of G
3) Person who likes Green is second to the left of C
4) B is second to the right of H who does not like Green or Orange
5) Exactly two persons are sitting between C and the person who likes Violet
6) A and F are neighbours and both do not like Orange
7) Person who likes Red is second to the right of A
8) Exactly two persons are sitting between D and the person who likes Blue
9) D does not like Orange
10) Person who likes White is a neighbour of the person who likes Orange
11) Person who likes Violet is second to the left of A
12) One neighbour of G likes Black
13) D is sitting at an extreme end

1.  Who likes Red?

2. Who is a neighbour of E?

3. Which colour does F like?

4. Who is sitting second to the left of G?

5. Who among the following is sitting at an extreme end?

Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.
P, Q, R, S, T and U are sitting in a straight line (everyone is facing north), everyone is wearing a different colored shirt among Red, Green, Pink, White, Blue and Black (not necessarily in the same order).
—> Three persons are sitting between people wearing blue and black.
—> The person wearing pink is sitting two places away from the person wearing green. ie. there is one person between them
—>The person who is sitting at the extreme right end is wearing White, two people are sitting between R and S.
—> Person wearing Blue is sitting next to the right of the person wearing green.
—>Neither S nor U is wearing pink, only two people are sitting to the right of Q.
—> Three people are sitting between R and U, T is not sitting at any of the extreme ends.
—> The person wearing blue shirt does not sit at any of the ends.

6. Who among the following is wearing Red colored shirt?

7. What is the position of T with respect to P?

8. Who is sitting second to the left of the person who is wearing the green colored shirt?

9. How many people are sitting between the person wearing Black and S?

10. What is the position of the person wearing the blue shirt with respect to T?

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions(1-5):Read the following information carefully and answer the given questions.

    Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a straight line facing the same direction. Each of the friends likes one colour among Red, Blue, Green, Yellow, Violet, White, Black and Orange. Further it is known that:
    1) Person who likes Orange is third to the right of G
    2) C is to the immediate left of G
    3) Person who likes Green is second to the left of C
    4) B is second to the right of H who does not like Green or Orange
    5) Exactly two persons are sitting between C and the person who likes Violet
    6) A and F are neighbours and both do not like Orange
    7) Person who likes Red is second to the right of A
    8) Exactly two persons are sitting between D and the person who likes Blue
    9) D does not like Orange
    10) Person who likes White is a neighbour of the person who likes Orange
    11) Person who likes Violet is second to the left of A
    12) One neighbour of G likes Black
    13) D is sitting at an extreme end

    1. Question

    Who likes Red?

    Ans:4

    PersonDFACGHEB
    ColourVioletGreenYellowBlueRedBlackWhiteOrange
    Position12345678
  2. 2. Question

    Who is a neighbour of E?

    Ans:1
  3. 3. Question

    Which colour does F like?

    Ans:2
  4. 4. Question

    Who is sitting second to the left of G?

    Ans:3
  5. 5. Question

    Who among the following is sitting at an extreme end?

    Ans:5

    Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.
    P, Q, R, S, T and U are sitting in a straight line (everyone is facing north), everyone is wearing a different colored shirt among Red, Green, Pink, White, Blue and Black (not necessarily in the same order).
    —> Three persons are sitting between people wearing blue and black.
    —> The person wearing pink is sitting two places away from the person wearing green. ie. there is one person between them
    —>The person who is sitting at the extreme right end is wearing White, two people are sitting between R and S.
    —> Person wearing Blue is sitting next to the right of the person wearing green.
    —>Neither S nor U is wearing pink, only two people are sitting to the right of Q.
    —> Three people are sitting between R and U, T is not sitting at any of the extreme ends.
    —> The person wearing blue shirt does not sit at any of the ends.

    6. Question

    Who among the following is wearing Red colored shirt?

    Ans:1
  6. 7. Question

    What is the position of T with respect to P?

    Ans:2
  7. 8. Question

    Who is sitting second to the left of the person who is wearing the green colored shirt?

    Ans:5
  8. 9. Question

    How many people are sitting between the person wearing Black and S?

    Ans:4
  9. 10. Question

    What is the position of the person wearing the blue shirt with respect to T?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.