Set-14 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-10)In each question below are given some statements followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts.

1.
Statements:
No crown is bell.
Some bell are pate.
All crown are ring
Conclusions:
I. Some ring are not bell.
II. All pate are bell is a possibility.

2.

Statements:
All garbage are junk.
Some junk is bug.
No junk is spam.
Conclusions:
I. No garbage is spam.
II. Some spam are bug.

3.

Statements:
Some registers are copy.
All registers are lines.
All lines are books.
Conclusions:
I. Some registers are not books.
II. All lines can be copy.

4.

Statements:
All stone are mountain.
No mountain is a water.
All water are rocks.
Conclusions:
I. No stone is water.
II. All stone being rocks is a possibility.

5.

Statements:
No finger is hand.
All hand are eyes.
No eyes are ear.
Conclusions:
I. Some fingers are not eyes.
II. All ears can be hand.

6.

Statement:
All fights are risks.
Some risks are genuine.
Some lights are fights.
Conclusions:
I. All genuine can be fights.
II. Some genuine are lights.

7.

Statements:
Some Fizz are Mazza.
All Frooti are Limca.
No Mazza is a Limca.
Conclusions:
I. No Frooti is a Mazza
II. Some Fizz are not Limca

8.

Statements:
Some mangoes are oranges.
No grapes are guavas.
Some oranges are grapes.
Conclusions:
I. All guavas can be oranges.
II. Some guavas are grapes.

9.

Statements:
All ant is cockroach.
Some cockroach is tidda.
All spider is ant.
Conclusions:
I. Some tidda are spider.
II. All ant can be spider.

10.

Statements:
All plants are chair.
Some trees are plants.
All chairs are table.
Conclusions:
I. All table are plant.
II. Some trees are table.

  • .

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions:(1-10)In each question below are given some statements followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts.

    1. Question


    Statements:
    No crown is bell.
    Some bell are pate.
    All crown are ring
    Conclusions:
    I. Some ring are not bell.
    II. All pate are bell is a possibility.

    Ans: 2

  2. 2. Question
    Statements:
    All garbage are junk.
    Some junk is bug.
    No junk is spam.
    Conclusions:
    I. No garbage is spam.
    II. Some spam are bug.
    Ans: 3

  3. 3. Question

    Statements:
    Some registers are copy.
    All registers are lines.
    All lines are books.
    Conclusions:
    I. Some registers are not books.
    II. All lines can be copy.

     Ans: 2

  4. 4. Question

    Statements:
    All stone are mountain.
    No mountain is a water.
    All water are rocks.
    Conclusions:
    I. No stone is water.
    II. All stone being rocks is a possibility.

    Ans: 5

  5. 5. Question
    Statements:
    No finger is hand.
    All hand are eyes.
    No eyes are ear.
    Conclusions:
    I. Some fingers are not eyes.
    II. All ears can be hand.
    Ans: 4

  6. 6. Question
    Statement:
    All fights are risks.
    Some risks are genuine.
    Some lights are fights.
    Conclusions:
    I. All genuine can be fights.
    II. Some genuine are lights.
    Ans: 3

  7. 7. Question

    Statements:
    Some Fizz are Mazza.
    All Frooti are Limca.
    No Mazza is a Limca.
    Conclusions:
    I. No Frooti is a Mazza
    II. Some Fizz are not Limca

    Ans: 4

  8. 8. Question

    Statements:
    Some mangoes are oranges.
    No grapes are guavas.
    Some oranges are grapes.
    Conclusions:
    I. All guavas can be oranges.
    II. Some guavas are grapes.

    Ans: 1

  9. 9. Question

    Statements:
    All ant is cockroach.
    Some cockroach is tidda.
    All spider is ant.
    Conclusions:
    I. Some tidda are spider.
    II. All ant can be spider.

    Ans: 2

  10. 10. Question

    Statements:
    All plants are chair.
    Some trees are plants.
    All chairs are table.
    Conclusions:
    I. All table are plant.
    II. Some trees are table.

    Ans: 2