Set-15 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5): study the following information and answer the questions given.
In a certain code language
‘ax mu qr oe’ means ‘work now to better,
‘sn bp mu ax’ means ‘method of now work’,
‘et oe bp ky’ means ‘achieve better of success’ and
‘ky dj zv mu ’ means ‘success in use now. Then

1. What is the code of ‘now’ in this code language?

2. What is the code of ‘method’ in this code language?

3. What will be the possible code of ‘achieve limited’?

4. What is the code of ‘use’ in this code language?

5. What is the code of ‘better’ in this code language?

Directions(6-10) Study the following information carefully and answer the given questions.
In a certain code language-
‘Priya is good scientist’ is written as ‘pa le ta hi’,
‘scientist always rich’ is written as ‘ne hi ki’,
‘rich is good’ is written as ‘pa ne le’
‘Be good always’ is written as ‘ki zi pa’.

6. Which of the following can be coded as ‘hi’?

7. Which of the following is the code for ‘good’? 

8. How will ‘Priya is scientist’ be written in the code?

9. Which of the following may represent ‘Be’?

10. What does ‘ta’ represent in the code?

 

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions(1-5): study the following information and answer the questions given.
    In a certain code language
    ‘ax mu qr oe’ means ‘work now to better,
    ‘sn bp mu ax’ means ‘method of now work’,
    ‘et oe bp ky’ means ‘achieve better of success’ and
    ‘ky dj zv mu ’ means ‘success in use now. Then

    1. Question

    What is the code of ‘now’ in this code language?

    Ans:2
  2. 2. Question

    What is the code of ‘method’ in this code language?

    Ans:2
  3. 3. Question

    What will be the possible code of ‘achieve limited’?

      Ans:2
  4. 4. Question

    What is the code of ‘use’ in this code language?

      Ans:3
  5. 5. Question

    What is the code of ‘better’ in this code language?

    Ans:2

    Directions(6-10) Study the following information carefully and answer the given questions.
    In a certain code language-
    ‘Priya is good scientist’ is written as ‘pa le ta hi’,
    ‘scientist always rich’ is written as ‘ne hi ki’,
    ‘rich is good’ is written as ‘pa ne le’
    ‘Be good always’ is written as ‘ki zi pa’.

    6. Question

    Which of the following can be coded as ‘hi’?

    Ans:2
  6. 7. Question

    Which of the following is the code for ‘good’? 

    Ans:5
  7. 8. Question

    How will ‘Priya is scientist’ be written in the code?

    Ans:1
  8. 9. Question

    Which of the following may represent ‘Be’?

    Ans:5
  9. 10. Question

    What does ‘ta’ represent in the code?

    Ans:1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.