Set-15 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-10) In each question below are given two/three statements followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. Give answer-

1.
Statements:
Some keys are desks.
All desks are cables.
All cables are mouse.
Conclusions:
I. Some keys are mouse.
II. Some mouse are desks.

2.

Statements:
Some dogs are tigers.
No tiger is rat.
Some rats are cats.
Conclusions:
I. Some rats are dogs.
II. Some tigers are dogs.

3.

Statements:
All eggs are hens.
All hens are ducks.
Conclusions:
I. All eggs are ducks.
II. Some ducks are hens.

4.

Statements:
Some Apple are Banana.
No Banana is Date
Conclusions:
I. Some Date are not Apple is a possibility
II. All Apple can never be Date

5.

Statements:
All Ant are Crocodile.
All Crocodile are Deer.
Some Deer are Eagle
Conclusions:
I. All Ant can never be Deer
II. Some Deer are Crocodile

6.

Statements:
All Boy are Egg.
Some Angel are Cat.
No Cat is Egg
Conclusions:
I. No Boy is Cat
II. Some Angel are Boy

7.

Statements:
No bottle is cup.
No glass is bottle.
Conclusions:
I. All glasses are cup.
II. No cup is glass.

8.

Statements:
Some leaves are plants.
All bushes are plants.
Conclusions:
I. Some leaves are not bushes.
II. At least some leaves are bushes.

9.

Statements:
All windows are doors.
All entrances are windows.
No wood is a door.
Conclusions:
I. No wood is an entrance.
II. At least some windows are woods.

10.

Statements:
Some thumb are finger.
Some fingers are nails.
Conclusions:
I. Some nails are not finger.
II. Some nail being thumb is a possibility.

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-10) In each question below are given two/three statements followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. Give answer-

    1. Question


    Statements:
    Some keys are desks.
    All desks are cables.
    All cables are mouse.
    Conclusions:
    I. Some keys are mouse.
    II. Some mouse are desks.

    Ans:5

  • 2. Question
    Statements:
    Some dogs are tigers.
    No tiger is rat.
    Some rats are cats.
    Conclusions:
    I. Some rats are dogs.
    II. Some tigers are dogs.
    Ans:2

  • 3. Question

    Statements:
    All eggs are hens.
    All hens are ducks.
    Conclusions:
    I. All eggs are ducks.
    II. Some ducks are hens.

    Ans:5

  • 4. Question
    Statements:
    Some Apple are Banana.
    No Banana is Date
    Conclusions:
    I. Some Date are not Apple is a possibility
    II. All Apple can never be Date
    Ans:5

  • 5. Question
    Statements:
    All Ant are Crocodile.
    All Crocodile are Deer.
    Some Deer are Eagle
    Conclusions:
    I. All Ant can never be Deer
    II. Some Deer are Crocodile
     Ans:2

  • 6. Question

    Statements:
    All Boy are Egg.
    Some Angel are Cat.
    No Cat is Egg
    Conclusions:
    I. No Boy is Cat
    II. Some Angel are Boy

    Ans:1

  • 7. Question
    Statements:
    No bottle is cup.
    No glass is bottle.
    Conclusions:
    I. All glasses are cup.
    II. No cup is glass.
    Ans:4

  • 8. Question

    Statements:
    Some leaves are plants.
    All bushes are plants.
    Conclusions:
    I. Some leaves are not bushes.
    II. At least some leaves are bushes.

    Ans:3

  • 9. Question
    Statements:
    All windows are doors.
    All entrances are windows.
    No wood is a door.
    Conclusions:
    I. No wood is an entrance.
    II. At least some windows are woods.
    Ans:1

  • 10. Question

    Statements:
    Some thumb are finger.
    Some fingers are nails.
    Conclusions:
    I. Some nails are not finger.
    II. Some nail being thumb is a possibility.

    Ans:5