Set-16 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-3): Study the following information to answer the given questions:
In a certain code,
‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
‘na la da sa’ is a code for ‘Sita Ram looks Shahrukh’,
‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.

1. Which of the following is the code for ‘Delhi’?

2. Which of the following is the code for ‘Sita’?

3. Which of the following is the code for ‘looks’?

Directions(4-8) Study the following information and answer the following questions:
In a certain code language-
‘man play for improve’ is written as ‘fm lb pd ub’,
‘boy for help other’ is written as ‘ub ty qb gb’,
‘improve other by work’ is written as ‘fd pd nu ty ’,
‘boy see work done’ is written as ‘qb nu vf mb’,

4. What is the code for ‘see’ in the given code language?

5. Which among the following word is written as ‘gb’ in the given code language?

6. Which among the following word is written as ‘fd pd’ in the given code language?

7. What is the possible code for ‘other time’ in the given code language?

8. Which among the following word is written as ‘fm’ in the given code language?

 

 

Check your Answers below:

 

 

Directions(1-3): Study the following information to answer the given questions:
In a certain code,
‘za la ka ga’ is code for ‘Ram wants to go’,
‘na la da sa’ is a code for ‘Sita Ram looks Shahrukh’,
‘wa sa za da’ is code for ‘looks Shahrukh wants delhi’.

1. Question

Which of the following is the code for ‘Delhi’?

Ans: 4

2. Question

Which of the following is the code for ‘Sita’?

Ans: 4

3. Question

Which of the following is the code for ‘looks’?

Ans: 5

Directions(4-8) Study the following information and answer the following questions:
In a certain code language-
‘man play for improve’ is written as ‘fm lb pd ub’,
‘boy for help other’ is written as ‘ub ty qb gb’,
‘improve other by work’ is written as ‘fd pd nu ty ’,
‘boy see work done’ is written as ‘qb nu vf mb’,

4. Question

What is the code for ‘see’ in the given code language?

Ans: 5

5. Question

Which among the following word is written as ‘gb’ in the given code language?

Ans: 2

6. Question

Which among the following word is written as ‘fd pd’ in the given code language?

Ans: 4

7. Question
What is the possible code for ‘other time’ in the given code language?
Ans: 3

8. Question

Which among the following word is written as ‘fm’ in the given code language?

Ans: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.