Set-16 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.

8 men – Appu, Babu, Chanti, Dada, Everett, Francis, Guru and Hanaf are standing in a circle facing the centre. They are not necessarily in this order. There are 3 men between Dada and Appu. Appu is standing second to the left of Babu. Francis is to the immediate left of Chanti. Dada is not standing right next to either Francis or Everett. Babu and Hanaf are not standing right next to each other.

1.   Where is Everett standing wrt Guru?

2. 4 of the given options are similar. Find the odd one out?

3. Who is standing fourth to the right of Hanaf?

4. Which of these options is correct?

5. How many people are standing between Hanaf and Appu in the right hand direction of Hanaf?

Directions(6-10):Read the following information carefully and answer the questions which follow.

8 friends, A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a row facing north. Each one of them owns a mobile of different brand among Apple, Samsung, LG, Nokia, Moto, Micromax, Xiaomi and Blackberry. Further the following information is also known
1. B owns a samsung mobile and the number of people sitting on his right is 1 more than the number of people sitting on his left.
2. D and A are equidistant from C but none of them is adjacent to C. C is sitting to the left of B.
3. A is the only person sitting between B and G and G owns a blackberry mobile.
4. The person who owns a micromax is sitting at the extreme right end.
5. E who owns Moto is 5th to the left of H who owns Xiaomi.
6. The person who owns Apple is 4th to the left of the person who owns Nokia.

6. For how many people can you determine their exact position and the mobile that they own?

7. Who is the owner of Nokia?

8. Who owns the LG mobile?

9. How many people are sitting between the LG owner and the Xiaomi owner?

10. Who is sitting at the extreme left end?

 

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions(1-5):8 men – Appu, Babu, Chanti, Dada, Everett, Francis, Guru and Hanaf are standing in a circle facing the centre. They are not necessarily in this order. There are 3 men between Dada and Appu. Appu is standing second to the left of Babu. Francis is to the immediate left of Chanti. Dada is not standing right next to either Francis or Everett. Babu and Hanaf are not standing right next to each other.

    1. Question

    Where is Everett standing wrt Guru?

    Ans:4

  2. 2. Question

    4 of the given options are similar. Find the odd one out?

    Ans:1
  3. 3. Question

    Who is standing fourth to the right of Hanaf?

    Ans:2
  4. 4. Question

    Which of these options is correct?

    Ans:2
  5. 5. Question

    How many people are standing between Hanaf and Appu in the right hand direction of Hanaf?

    Ans:1

    Directions(6-10):Read the following information carefully and answer the questions which follow.

    8 friends, A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a row facing north. Each one of them owns a mobile of different brand among Apple, Samsung, LG, Nokia, Moto, Micromax, Xiaomi and Blackberry. Further the following information is also known
    1. B owns a samsung mobile and the number of people sitting on his right is 1 more than the number of people sitting on his left.
    2. D and A are equidistant from C but none of them is adjacent to C. C is sitting to the left of B.
    3. A is the only person sitting between B and G and G owns a blackberry mobile.
    4. The person who owns a micromax is sitting at the extreme right end.
    5. E who owns Moto is 5th to the left of H who owns Xiaomi.
    6. The person who owns Apple is 4th to the left of the person who owns Nokia.

    6. Question

    For how many people can you determine their exact position and the mobile that they own?

    Ans:5

  6. 7. Question

    Who is the owner of Nokia?

    Ans:1
  7. 8. Question

    Who owns the LG mobile?

    Ans:2
  8. 9. Question

    How many people are sitting between the LG owner and the Xiaomi owner?

    Ans:2
  9. 10. Question

    Who is sitting at the extreme left end?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.