Set-17 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the given questions.
In a certain code language,
“All eligible is memory” is written as “ve pu na to”,
“memory eligible study process” is written as “li ve su pu”,
“All study management service” is written as “su na ri jo”
“Some eligible shows service” is written as “zt jo bk pu”

1. Which of the following is the code of ‘shows’?

2. Which of the following may represent ‘management service some All memory’?

3. Which of the following is the code of ‘management’?

4. Which of the following is code of ‘is’?

5. The code ‘li ri to ve’ may represent for?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions given below.
In a certain code-
‘some students must cleared’ is written as ‘na li ja pa’,
‘cleared in some subjects’ in written as ‘ta ja li ra’
‘students read some subjects’ is written as ‘sa li na ra’.

6. What does ‘sa’ stand for?

7. What will be the code for ‘ja pa’?

8. How will ‘some subjects’ be coded as?

9. What will be the code for ‘students’?

10. How will ‘students read some subjects’ be codes?

 

 

Check your Answers below:

 

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the given questions.
In a certain code language,
“All eligible is memory” is written as “ve pu na to”,
“memory eligible study process” is written as “li ve su pu”,
“All study management service” is written as “su na ri jo”
“Some eligible shows service” is written as “zt jo bk pu”

1. Question

Which of the following is the code of ‘shows’?

Ans: 5

2. Question

Which of the following may represent ‘management service some All memory’?

Ans: 1

3. Question

Which of the following is the code of ‘management’?

Ans: 4

4. Question

Which of the following is code of ‘is’?

Ans: 2

5. Question

The code ‘li ri to ve’ may represent for?

Ans: 3

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions given below.
In a certain code-
‘some students must cleared’ is written as ‘na li ja pa’,
‘cleared in some subjects’ in written as ‘ta ja li ra’
‘students read some subjects’ is written as ‘sa li na ra’.

6. Question

What does ‘sa’ stand for?

Ans: 5

7. Question

What will be the code for ‘ja pa’?

Ans: 1

8. Question

How will ‘some subjects’ be coded as?

Ans: 4

9. Question

What will be the code for ‘students’?

Ans: 4

10. Question

How will ‘students read some subjects’ be codes?

Ans: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.