Set-17 Phrase Replacement For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Phrase Replacement for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Direction(1-10) In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then tries to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase most appropriately in context of the given sentence.

1. One must be able to control their anger and not just bring their bunch of fives to every event.

2. You must be in a fool’s paradise if you think that it will rain at the time of such hot summers.

3. He will have one more feather in his cap after he has finished this incredibly difficult assignment.

4. Everybody else knew each other really well, so I felt a bit like a fish out of water.

5. I just need to get my foot in the door, and then I can move up.

6. When you have finished your work sheets, clip them together and hand them in to me.

7. But the minister was sufficiently in love to look down on the unexpected indication.

8. We might as well plan to put together our globe by redistributing the elements in it.

9. He was afraid that he had brought me up short, when he said you were to win races for your father’s good.

10. I may need to call on the university’s excellent professors in order to answer your question.

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Direction(1-10) In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then tries to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase most appropriately in context of the given sentence.

    1. Question

    One must be able to control their anger and not just bring their bunch of fives to every event.

    Ans:2
    Option (b) is the right choice. The phrase ‘ bunch of fives’ refers to boxing and how the five fingers come together for the same (a fist of punch).

  2. 2. Question

    You must be in a fool’s paradise if you think that it will rain at the time of such hot summers.

    Ans:1
    Option (a) is the correct choice. The phrase ‘ a fool’s paradise’ means a state of happiness based on a person’s not knowing about or denying the existence of potential trouble.

  3. 3. Question

    He will have one more feather in his cap after he has finished this incredibly difficult assignment.

    Ans:1
    Option (a) is the right choice. The phrase ‘ feather in one’s cap’ means to have an achievement in your name.

  4. 4. Question

    Everybody else knew each other really well, so I felt a bit like a fish out of water.

     Ans:5
    Option (e) is the correct choice. The phrase ‘ a fish out of water’ means a person in a completely unsuitable environment or situation.

  5. 5. Question

    I just need to get my foot in the door, and then I can move up.

     Ans:4
    Option (d) is the correct choice. The phrase ‘ foot in the door’ means an action, appointment etc, that provides an initial step towards a desired goal.

  6. 6. Question
    When you have finished your work sheets, clip them together and hand them in to me.
    Ans:3
    The phrasal verb “ hand in” means to give something to someone in a position of authority. Thus, the most appropriate meaning of the phrase among the given options is “ submit”. Hence option (c) is the correct choice.
    Accommodate means fit in with the wishes or needs of.
    Adduce means cite as evidence.

  7. 7. Question

    But the minister was sufficiently in love to look down on the unexpected indication.

    Ans:1
    The phrasal verb “ look down on” means to think that you are better or more important than someone else, or to think that something is not good enough for you. Thus, the most appropriate meaning of the phrase among the given options is “ disregard” which means pay no attention to; ignore. Hence option (a) is the correct choice.
    Sympathize means agree with a sentiment, opinion, or ideology.

  8. 8. Question

    We might as well plan to put together our globe by redistributing the elements in it.

    Ans:2
    The phrasal verb “ put together” means to produce or organize something using many different things. Thus, the most appropriate meaning of the phrase among the given options is “ reorganize”. Hence option (b) is the correct choice.
    Draft means prepare a preliminary version of (a document).
    Align means place or arrange (things) in a straight line.

  9. 9. Question

    He was afraid that he had brought me up short, when he said you were to win races for your father’s good.

    Ans:4
    The phrasal verb “ bring someone up short” means to make someone feel shocked or surprised. Thus, the most appropriate meaning of the phrase among the given options is “ startled”. Hence option (d) is the correct choice.
    Distress means cause (someone) anxiety, sorrow, or pain.
    Affiliate means officially attach or connect (a subsidiary group or a person) to an organization.
    Amuse means cause (someone) to find something funny.

  10. 10. Question

    I may need to call on the university’s excellent professors in order to answer your question.

    Ans:4
    The phrasal verb “ call on” means to officially ask a person or organization to do something. Thus, the most appropriate meaning of the phrase among the given options is “ insist” which means to say very firmly that something must happen or must be done. Hence option (d) is the correct choice.
    Access means approach or enter (a place).
    Converse means engage in conversation.