Set-17 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.
Six friends A, B, C, D, E, and F are sitting in a row maintaining a similar gap between them and they all wore shirts of different colors.
• E, B does not sit at any of the extreme ends.
• There are three people sitting between persons wearing black and grey, E is sitting third to the left of C.
• Person wearing pink sits third to the right of the person wearing blue.
• Person wearing orange sits right next to E.
• D sits third to the right of B.
• The person wearing black sits at the extreme left end.
• One of the persons wore a red shirt.

1.  What is the position of the person wearing blue with respect to the person wearing black?

2. The color of the shirts of how many persons could be determined?

3. What is the position of D with respect to C?

4. If F is wearing orange shirt, what is the color of B’s shirt.

5. If F is wearing a black shirt, what is the position of A with respect to B?

Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.

Appu, Babu, Chitti, Dada, Erranna, Faisal, Guru and Hari are standing in a circle looking at the centre. Faisal is fourth to the right of Chitti. Erranna is fifth to the left of Faisal. Appu is third to the left of Dada. Appu is not standing next to Erranna or Faisal. Hari is third to the right of Babu. Hari and Erranna are not standing next to each other.

6. Who is third to the right of Faisal ?

7. Who is second to the left of Erranna?

8. In which of the following pairs is the second person standing to the immediate right of the first person?

9. Where is Faisal standing wrt Hari?

10. Who is to the immediate left of Babu?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.
    Six friends A, B, C, D, E, and F are sitting in a row maintaining a similar gap between them and they all wore shirts of different colors.
    • E, B does not sit at any of the extreme ends.
    • There are three people sitting between persons wearing black and grey, E is sitting third to the left of C.
    • Person wearing pink sits third to the right of the person wearing blue.
    • Person wearing orange sits right next to E.
    • D sits third to the right of B.
    • The person wearing black sits at the extreme left end.
    • One of the persons wore a red shirt.

    1. Question

    What is the position of the person wearing blue with respect to the person wearing black?

    Ans:2
  2. 2. Question

    The color of the shirts of how many persons could be determined?

    Ans:3
  3. 3. Question

    What is the position of D with respect to C?

    Ans:4
  4. 4. Question

    If F is wearing orange shirt, what is the color of B’s shirt.

    Ans:2
  5. 5. Question

    If F is wearing a black shirt, what is the position of A with respect to B?

    Ans:1
  6. 6. Question

    Directions(6-10):Appu, Babu, Chitti, Dada, Erranna, Faisal, Guru and Hari are standing in a circle looking at the centre. Faisal is fourth to the right of Chitti. Erranna is fifth to the left of Faisal. Appu is third to the left of Dada. Appu is not standing next to Erranna or Faisal. Hari is third to the right of Babu. Hari and Erranna are not standing next to each other.

    Who is third to the right of Faisal ?

    Ans:1
  7. 7. Question

    Who is second to the left of Erranna?

    Ans:4
  8. 8. Question

    In which of the following pairs is the second person standing to the immediate right of the first person?

    Ans:2
  9. 9. Question

    Where is Faisal standing wrt Hari?

    Ans:4
  10. 10. Question

    Who is to the immediate left of Babu?

    Ans:4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.