Set-17 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Some statements are given followed by some conclusions.
You have to consider the statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which of the following conclusions logically follow from the given statements. These statements are followed by two conclusions. Give answer-

1. Statements:
Some Google is Twitter.
No Twitter is Facebook.
All Facebook are WhatsApp.
Conclusions:
I. Some WhatsApp are Google is a possibility.
II. Some Twitter can never be Facebook.

2. Statements:
All phones are charger.
No charger is earphone.
No earphone is headphone.
Conclusion:
I. Some phones are not earphone.
II. Some headphone can never be charger.

3. Statements:
No one is two.
All two are three.
All three are four.
Conclusions:
I. Some four are two is a possibility.
II. No three is one.

4. Statements:
Some Milk is Tea.
Some Tea is Coffee.
No Coffee is Sugar.
Conclusions:
I. Some Tea can never be Sugar.
II. Some Milk are Coffee.

5. Statements:
All Argon are Neon.
All Xenon are Neon.
No Xenon is Radon.
Conclusions:
I. Some Argon are Xenon.
II. Some Neon are not Radon.

Directions:(6-10) Each question consists of some statements followed by some conclusions. Consider the statements to be true even if they are in variance with the commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusion logically follows from the given statements.

6. Statements:
Some tiffin are lunch.
Some lunch are spoon.
No spoon is a fork.
Conclusions:
I. No tiffin is fork.
II. No lunch is fork.
III. Some lunch are not fork.
IV. Some tiffin are spoon.

7. Statements:
All Cake are Pastries.
All Cake are Patties.
Some Samosa are not Pastries.
Conclusions:
I. Some Patties are Samosa.
II. Some Pastries are Patties.
III. All Pastries are Patties.
IV. Some Cake are not Samosa.

8. Statements:
Some Pollutions are Illiteracy.
Some Illiteracy are Corruption.
All Poverty are Corruption.
Conclusions:
I. Some Pollutions are not Poverty.
II. No Illiteracy are Poverty.
III. Some Corruption are Pollutions.
IV. All Poverty are Illiteracy.

9. Statements:
All Empty are null.
Some null are void.
All void are vacant.
Conclusions:
I. Some Empty are vacant
II. Some vacant are null.
III. Some Empty are void.
IV. All vacant are void.

10. Statements:
Some Above are Below.
Some Below are Under.
All Under are Behind.
Conclusions:
I. Some Behind are Under.
II. Some Behind are Below
III. Some Under are Above.
IV. Some Above are Under.

 

 

  Check your Answers below:

 

  1. Directions:(1-5) Some statements are given followed by some conclusions.
    You have to consider the statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which of the following conclusions logically follow from the given statements. These statements are followed by two conclusions. Give answer-
    Statements:
    Some Google is Twitter.
    No Twitter is Facebook.
    All Facebook are WhatsApp.
    Conclusions:
    I. Some WhatsApp are Google is a possibility.
    II. Some Twitter can never be Facebook.

    Ans:5

  2. 2. Question

    Statements:
    All phones are charger.
    No charger is earphone.
    No earphone is headphone.
    Conclusion:
    I. Some phones are not earphone.
    II. Some headphone can never be charger.

    Ans:1

  3. 3. Question

    Statements:
    No one is two.
    All two are three.
    All three are four.
    Conclusions:
    I. Some four are two is a possibility.
    II. No three is one.

    Ans:4

  4. 4. Question

    Statements:
    Some Milk is Tea.
    Some Tea is Coffee.
    No Coffee is Sugar.
    Conclusions:
    I. Some Tea can never be Sugar.
    II. Some Milk are Coffee.

      Ans:1

  5. 5. Question

    Statements:
    All Argon are Neon.
    All Xenon are Neon.
    No Xenon is Radon.
    Conclusions:
    I. Some Argon are Xenon.
    II. Some Neon are not Radon.

    Ans:2

  6. 6. Question

    Directions:(6-10) Each question consists of some statements followed by some conclusions. Consider the statements to be true even if they are in variance with the commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusion logically follows from the given statements.
    Statements:
    Some tiffin are lunch.
    Some lunch are spoon.
    No spoon is a fork.
    Conclusions:
    I. No tiffin is fork.
    II. No lunch is fork.
    III. Some lunch are not fork.
    IV. Some tiffin are spoon.

    Ans:3

  7. 7. Question

    Statements:
    All Cake are Pastries.
    All Cake are Patties.
    Some Samosa are not Pastries.
    Conclusions:
    I. Some Patties are Samosa.
    II. Some Pastries are Patties.
    III. All Pastries are Patties.
    IV. Some Cake are not Samosa.

    Ans:2

  8. 8. Question

    Statements:
    Some Pollutions are Illiteracy.
    Some Illiteracy are Corruption.
    All Poverty are Corruption.
    Conclusions:
    I. Some Pollutions are not Poverty.
    II. No Illiteracy are Poverty.
    III. Some Corruption are Pollutions.
    IV. All Poverty are Illiteracy.

      Ans:4

  9. 9. Question

    Statements:
    All Empty are null.
    Some null are void.
    All void are vacant.
    Conclusions:
    I. Some Empty are vacant
    II. Some vacant are null.
    III. Some Empty are void.
    IV. All vacant are void.

    Ans:2

  10. 10. Question

    Statements:
    Some Above are Below.
    Some Below are Under.
    All Under are Behind.
    Conclusions:
    I. Some Behind are Under.
    II. Some Behind are Below
    III. Some Under are Above.
    IV. Some Above are Under.

    Ans:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.