Set-18 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions given below:
In the given coding language-
‘New travel journey fun’ is written as – kb ag bt tu
‘Collective way nature beauty’ is written as – md vi pt od
‘Desire way journey beauty’ is written as – pt od bt cm
‘Collective beauty of travel’ is written as – vi xo pt kb

1. What is the code for ‘new’?

2. What is code of ‘travel’? 

3. What can be the code for ‘advance beauty’?

4. What will be the code of ‘way of journey’?

5. If the code of ‘gap of’ is ‘je xo’ then what is the code for ‘way gap beauty’?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the given questions.
In a certain code language-
‘walk keep the ground’ is written as ‘et ge ud hu’
‘ground full of children’ is written as ‘bo ud dr cx’
‘the play of children’ is written as ‘dr hu cx kl’
‘keep play full day’ is written as ‘sy et bo kl’
(All the codes are two letter codes)

6. Which of the following possibly means ‘play day’ in the given code language?

7. What does ‘kl’ stand for in the given code language?

8. In the given code language, what does ‘cx’ stand for?

9. In the given code language, what is the code for ‘ground’?

10. What is the code for ‘the’ in the given code language?

 

 

Check your Answers below:

 

 

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions given below:
In the given coding language-
‘New travel journey fun’ is written as – kb ag bt tu
‘Collective way nature beauty’ is written as – md vi pt od
‘Desire way journey beauty’ is written as – pt od bt cm
‘Collective beauty of travel’ is written as – vi xo pt kb

1. Question

What is the code for ‘new’?

Ans: 1

2. Question

What is code of ‘travel’? 

Ans: 4

3. Question

What can be the code for ‘advance beauty’?

  Ans: 2

4. Question

What will be the code of ‘way of journey’?

Ans: 2

5. Question

If the code of ‘gap of’ is ‘je xo’ then what is the code for ‘way gap beauty’?

Ans: 3

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the given questions.
In a certain code language-
‘walk keep the ground’ is written as ‘et ge ud hu’
‘ground full of children’ is written as ‘bo ud dr cx’
‘the play of children’ is written as ‘dr hu cx kl’
‘keep play full day’ is written as ‘sy et bo kl’
(All the codes are two letter codes)

6. Question

Which of the following possibly means ‘play day’ in the given code language?

Ans: 2

7. Question

What does ‘kl’ stand for in the given code language?

Ans: 1

8. Question

In the given code language, what does ‘cx’ stand for?

Ans: 1

9. Question

In the given code language, what is the code for ‘ground’?

Ans: 5

10. Question

What is the code for ‘the’ in the given code language?

Ans: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.