Set-18 Number Series (Missing/Wrong Number) For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Number Series (Missing/Wrong Number) Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)\

Directions:(1-5) Find the next term in the series.

1. 528, 564, 598, 630, ?

2. 1002, 1334, 1732, 2202, 2750, ?

3. 959, 1040, 1209, 1498, 1939, ?

4. 46, 230, 1265, 7590, 49335, ?

5. 624, 546, 468, 390, 312, ?

Directions:(6-10)Find the next term in the series.

6. 123, 144, 175, 218, 275, ?

7. 7259, 7234, 7185, 7104, 6983, ?

8. 19, 57, 228, 1140, 6840, ?

9. 140, 145, 155, 166, 179, ?

10. 96, 100, 108, 120, 136, ?

 

Check your Answers below:

 

 

Directions:(1-5) Find the next term in the series.

528, 564, 598, 630, ?

Ans: 2
The series is as follows:
48 x 11 = 528
47 x 12 = 564
46 x 13 = 598
45 x 14 = 630
44 x 15 = 660
2. Question

1002, 1334, 1732, 2202, 2750, ?

Ans: 2
The series is as follows:
103 + 2 = 1002
113 + 3 = 1334
123 + 4 = 1732
133 + 5 = 2202
143 + 6 = 2750
153 + 7 = 3382
3. Question

959, 1040, 1209, 1498, 1939, ?

Ans: 1
The series is as follows:
959 + 92 = 1040
1040 + 132 = 1209
1209 + 172 = 1498
1498 + 212 = 1939
1939 + 252 = 2564
4. Question

46, 230, 1265, 7590, 49335, ?

Ans: 5
The series is as follows:
46 x 5 = 230
230 x 5.5 = 1265
1265 x 6.0 = 7590
7590 x 6.5 = 49335
49335 x 7.0 = 345345
5. Question

624, 546, 468, 390, 312, ?

Ans: 2
The series is as follows:624 x 7/8 = 546
546 x 6/7 = 468
468 x 5/6 = 390
390 x 4/5 = 312
312 x 3/4 = 234

6. Question

Directions:(6-10) Find the next term in the series.

123, 144, 175, 218, 275, ?

Ans: 4
The pattern is as follows:
123 + 42 + 5= 144
144 + 52 + 6= 175
175 + 62 + 7= 218
218 + 72 + 8= 275
275 + 82 + 9= 348
7. Question

7259, 7234, 7185, 7104, 6983, ?

Ans: 3
The pattern is as follows:
7259 – 52 = 7234
7234 – 72 = 7185
7185 – 92 = 7104
7104 – 112 = 6983
6983 – 132 = 6814
8. Question

19, 57, 228, 1140, 6840, ?

Ans: 4
The pattern is as follows:
19 x 3 = 57
57 x 4 = 228
228 x 5 = 1140
1140 x 6 = 6840
6840 x 7 = 47880
9. Question

140, 145, 155, 166, 179, ?

Ans: 2
The next number is obtained by adding the sum of the digits:
140 + 5 = 145
145 + 10 = 155
155 + 11 = 166
166 + 13 = 179
179 + 17 = 196
10. Question

96, 100, 108, 120, 136, ?

Ans: 5
The pattern is shown below:
96 + 2 x 2 = 100
100 + 2 x 4 = 108
108 + 2 x 6 = 120
120 + 2 x 8 = 136
136 + 2 x 10 = 156