Set-18 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.

Twelve friends – A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K and L – sit in two rows of six each such that every person faces another person. A, B, C, D, E and F sit in the first row and G, H, I, J, K and L sit in the second row. People in the first row are sitting facing South and in the second row are sitting facing North. K does not sit beside J. Third to the left of D sits C. E and I are opposite each other. F does not sit beside D. J and F are opposite each other and F does not sit at the extreme ends. Third to the left of L sits J. Neither B nor G sits at the extreme ends. The person who is opposite to G sits third to the right of E.

1.  Who sits opposite to D?

2. Which of the following pairs does not follow the rule that is followed by the remaining pairs?

3. Who among the following is not sitting in the extreme end?

4. Who sits opposite to C?

5. Which of the following pairs are seated adjacent to each other?

Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.

Pankaj, Tata, Verma, Rao, Manisha, Dada, Kalpana and Warsha are standing in a circle facing each other. Tata is second to the right of Verma. Manisha is fourth to the left of Tata. Neither Dada nor Pankaj are standing immediately next to Tata. Dada is third to the right of Pankaj. Warsha is not standing immediately next to Pankaj. Pankaj is to the immediate left of Kalpana.

6. Who is standing second to the left of Kalpana?

7. Who is to the immediate left of Verma?

8. Who is third to the right of Verma?

9. Where is Rao wrt Verma?

10. In the following five options, find the odd man out?

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions(1-5):Twelve friends – A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K and L – sit in two rows of six each such that every person faces another person. A, B, C, D, E and F sit in the first row and G, H, I, J, K and L sit in the second row. People in the first row are sitting facing South and in the second row are sitting facing North. K does not sit beside J. Third to the left of D sits C. E and I are opposite each other. F does not sit beside D. J and F are opposite each other and F does not sit at the extreme ends. Third to the left of L sits J. Neither B nor G sits at the extreme ends. The person who is opposite to G sits third to the right of E.

    1. Question

    Who sits opposite to D?

    Ans:3

  2. 2. Question

    Which of the following pairs does not follow the rule that is followed by the remaining pairs?

    Ans:1
  3. 3. Question

    Who among the following is not sitting in the extreme end?

    Ans:5
  4. 4. Question

    Who sits opposite to C?

    Ans:2
  5. 5. Question

    Which of the following pairs are seated adjacent to each other?

    Ans:4

    Directions(6-10):Pankaj, Tata, Verma, Rao, Manisha, Dada, Kalpana and Warsha are standing in a circle facing each other. Tata is second to the right of Verma. Manisha is fourth to the left of Tata. Neither Dada nor Pankaj are standing immediately next to Tata. Dada is third to the right of Pankaj. Warsha is not standing immediately next to Pankaj. Pankaj is to the immediate left of Kalpana.

    6. Question

    Who is standing second to the left of Kalpana?

    Ans:3

  6. 7. Question

    Who is to the immediate left of Verma?

    Ans:5
  7. 8. Question

    Who is third to the right of Verma?

    Ans:5
  8. 9. Question

    Where is Rao wrt Verma?

    Ans:4
  9. 10. Question

    In the following five options, find the odd man out?

    Ans:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.