Set-19 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Study the given information carefully to answer the given questions.

In a certain code language,
‘clerk results out’ is written as ‘soh bok mup’,
‘PO admit card out’ is written as ‘con kon mup buh’,
‘mains exam results clerk’ is written as ‘soh bok log goh’ and
‘ PO clerk pre exam’ is written as ‘goh sor soh kon’.

1. What is the code for ‘pre’ in the given code language?

2. In the given code language, what does the code ‘con’ stand for?

3. What may be the code for ‘date clerk’ in the given code language?

4. What is the code for ‘mup’ in the given code language?

5. If ‘from card’ is coded as ‘yun buh’ in the given code language, then what can be the code for ‘admit from’? ‘

Directions (6-10): Study the information below and answer the given questions:

In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.

6. How will ‘crying hat on milk’ be coded?

7. What is the code for ‘hat’?

8. What can be the code for ‘is the cat’?

9. What can be the code for ‘cat goes on’?

10. What is the code for ‘milk’?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Directions (1-5): Study the given information carefully to answer the given questions.

In a certain code language,
‘clerk results out’ is written as ‘soh bok mup’,
‘PO admit card out’ is written as ‘con kon mup buh’,
‘mains exam results clerk’ is written as ‘soh bok log goh’ and
‘ PO clerk pre exam’ is written as ‘goh sor soh kon’.

1. Question

What is the code for ‘pre’ in the given code language?

Ans: 3

2. Question

In the given code language, what does the code ‘con’ stand for?

Ans: 5

3. Question

What may be the code for ‘date clerk’ in the given code language?

Ans: 2

4. Question

What is the code for ‘mup’ in the given code language?

Ans: 5

5. Question

If ‘from card’ is coded as ‘yun buh’ in the given code language, then what can be the code for ‘admit from’? ‘

Ans: 1

Directions (6-10): Study the information below and answer the given questions:

In a certain code ‘cat on hat’ is coded as ‘ilo pe ihe’;
‘hat off milk’ is coded as ‘ihe zo okh’;
‘milk is cat’ is coded as ‘okh ma ilo’ and
‘on crying hat’ is coded as ‘pe rci ihe’.

6. Question

How will ‘crying hat on milk’ be coded?

Ans: 5

7. Question

What is the code for ‘hat’?

Ans: 2

8. Question

What can be the code for ‘is the cat’?

Ans: 4

9. Question

What can be the code for ‘cat goes on’?

Ans: 2

10. Question

What is the code for ‘milk’?

Ans: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.