Set-19 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,

We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Diretions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.

A, B, C, D, E, F and G are seven friends sitting in row facing North. Each of them wears a different coloured hat from – orange, red, blue, pink, green, white and black. The following information about their arrangement is known:
(i) The person wearing blue coloured hat sits adjacent to the person wearing orange coloured hats who sits at one of the ends
(ii) D sits adjacent to the person wearing the blue coloured hat
(iii) E sits two the left of B who wears the green coloured hat
(iv) G does not wear the black coloured hat
(v) There are three people to the right of person who wears the red coloured hat and he sits adjacent to F and the person wearing pink coloured hat
(vi) There are two people sitting between A and C

1. Who sits at the extreme left?

2. The exact positions of how many of the friends can be obtained?

3. Who wears the blue coloured hat?

4. There are how many people between F and G?

5. Which coloured hat does G wear?

Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.
Eight school friends A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting in a line leaving a similar gap between them. They have different professions among Actor, Dancer, Engineer, Pilot, Scientist, Artist, Teacher, Doctor.(not necessarily in the same order).
• Everyone is facing north.
• B, an artist, is sitting in the 3rd place from the right end.
• Three people are sitting between the pilot and the doctor, and none of the three people is H.
• One person is sitting between the dancer and the teacher.
• G and E are sitting 3rd and 1st respectively to the left of the scientist.
• The dancer and the engineer are sitting at the center of the line, and A is sitting 5th to the left of D.
• The actor is sitting first to the left of C
• The doctor is sitting to the left of the pilot.

6. What is the position of H with respect to the pilot?

7. Which one of the following combinations is correct?

8. The profession of how many persons could be exactly determined?

9. Who among the following is an engineer?

10. What is the profession of C?

 

Check your Answers below:

 

  1. Diretions(1-5):Study the following information carefully to answer the given questions.

    A, B, C, D, E, F and G are seven friends sitting in row facing North. Each of them wears a different coloured hat from – orange, red, blue, pink, green, white and black. The following information about their arrangement is known:
    (i) The person wearing blue coloured hat sits adjacent to the person wearing orange coloured hats who sits at one of the ends
    (ii) D sits adjacent to the person wearing the blue coloured hat
    (iii) E sits two the left of B who wears the green coloured hat
    (iv) G does not wear the black coloured hat
    (v) There are three people to the right of person who wears the red coloured hat and he sits adjacent to F and the person wearing pink coloured hat
    (vi) There are two people sitting between A and C

    1. Question

    Who sits at the extreme left?

    Ans:3

  2. 2. Question

    The exact positions of how many of the friends can be obtained?

    Ans:4
  3. 3. Question

    Who wears the blue coloured hat?

    Ans:5
  4. 4. Question

    There are how many people between F and G?

    Ans:4
  5. 5. Question

    Which coloured hat does G wear?

    Ans:5
  6. 6. Question

    Directions(6-10):Study the following information carefully to answer the given questions.
    Eight school friends A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting in a line leaving a similar gap between them. They have different professions among Actor, Dancer, Engineer, Pilot, Scientist, Artist, Teacher, Doctor.(not necessarily in the same order).
    • Everyone is facing north.
    • B, an artist, is sitting in the 3rd place from the right end.
    • Three people are sitting between the pilot and the doctor, and none of the three people is H.
    • One person is sitting between the dancer and the teacher.
    • G and E are sitting 3rd and 1st respectively to the left of the scientist.
    • The dancer and the engineer are sitting at the center of the line, and A is sitting 5th to the left of D.
    • The actor is sitting first to the left of C
    • The doctor is sitting to the left of the pilot.

    What is the position of H with respect to the pilot?

    Ans: 4

  7. 7. Question

    Which one of the following combinations is correct?

    Ans:2
  8. 8. Question

    The profession of how many persons could be exactly determined?

    Ans:1
  9. 9. Question

    Who among the following is an engineer?

    Ans:3
  10. 10. Question

    What is the profession of C?

    Ans:2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.