Set-2 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code language
‘angry is squirrel’ is written as ‘pa da na’,
‘pigeon also crow’ is written as ‘sa ra ta’,
‘squirrel also happy’ is written as ‘la da sa’, and
‘some and angry’ is written as ‘pa ha ja’.
1. What is the code for ‘angry’?

2. ‘some and pigeon’ and be written as

3. What is the code for ‘some’?

4. What does ‘la’ stand for?

5. What is the code for ‘pigeon’?

Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

In a certain code language
‘lu ja ka hu’ means ‘each of you us’,
‘fa ka la ju’ means ‘each earn maximum salary’,
‘la fu ja ju’ means ‘you earn the salary’ and
‘ju lu hu fu’ means ‘salary of the us’. Then

6. What is the code of ‘earn’ in this code language?

7. What is the code of ‘of’ in this code language?

8. What is the code of ‘of maximum’?

9. What is the code of ‘us’ in this code language?

10. What is the code of ‘you’ in this code language?

 

Check your Answers below:

 

Directions:(1-5) Study the following information carefully and answer the questions which follow–

  • 1. Question
  • In a certain code language
    ‘angry is squirrel’ is written as ‘pa da na’,
    ‘pigeon also crow’ is written as ‘sa ra ta’,
    ‘squirrel also happy’ is written as ‘la da sa’, and
    ‘some and angry’ is written as ‘pa ha ja’.
    What is the code for ‘angry’?
    Ans:3
  • 2. Question
    In a certain code language
    ‘angry is squirrel’ is written as ‘pa da na’,
    ‘pigeon also crow’ is written as ‘sa ra ta’,
    ‘squirrel also happy’ is written as ‘la da sa’, and
    ‘some and angry’ is written as ‘pa ha ja’.
    ‘some and pigeon’ and be written as
    Ans:4
  • 3. Question
    In a certain code language
    ‘angry is squirrel’ is written as ‘pa da na’,
    ‘pigeon also crow’ is written as ‘sa ra ta’,
    ‘squirrel also happy’ is written as ‘la da sa’, and
    ‘some and angry’ is written as ‘pa ha ja’.
    What is the code for ‘some’?
    Ans:5
  • 4. Question
    In a certain code language
    ‘angry is squirrel’ is written as ‘pa da na’,
    ‘pigeon also crow’ is written as ‘sa ra ta’,
    ‘squirrel also happy’ is written as ‘la da sa’, and
    ‘some and angry’ is written as ‘pa ha ja’.
    What does ‘la’ stand for?
    Ans:2
  • 5. Question
    In a certain code language
    ‘angry is squirrel’ is written as ‘pa da na’,
    ‘pigeon also crow’ is written as ‘sa ra ta’,
    ‘squirrel also happy’ is written as ‘la da sa’, and
    ‘some and angry’ is written as ‘pa ha ja’.
    What is the code for ‘pigeon’?
    Ans:4
    Directions:(6-10) Study the following information carefully and answer the questions which follow–
  • 6. Question

    In a certain code language ‘lu ja ka hu’ means ‘each of you us’, ‘fa ka la ju’ means ‘each earn maximum salary’, ‘la fu ja ju’ means ‘you earn the salary’ and ‘ju lu hu fu’ means ‘salary of the us’. Then

    What is the code of ‘earn’ in this code language?
    Ans:2
  • 7. Question

    In a certain code language ‘lu ja ka hu’ means ‘each of you us’, ‘fa ka la ju’ means ‘each earn maximum salary’, ‘la fu ja ju’ means ‘you earn the salary’ and ‘ju lu hu fu’ means ‘salary of the us’. Then

    What is the code of ‘of’ in this code language?
    Ans:5
  • 8. Question

    In a certain code language ‘lu ja ka hu’ means ‘each of you us’, ‘fa ka la ju’ means ‘each earn maximum salary’, ‘la fu ja ju’ means ‘you earn the salary’ and ‘ju lu hu fu’ means ‘salary of the us’. Then

    What is the code of ‘of maximum’?
    Ans:5
  • 9. Question
    In a certain code language ‘lu ja ka hu’ means ‘each of you us’, ‘fa ka la ju’ means ‘each earn maximum salary’, ‘la fu ja ju’ means ‘you earn the salary’ and ‘ju lu hu fu’ means ‘salary of the us’. Then
    What is the code of ‘us’ in this code language?
    Ans:2
  • 10. Question

    In a certain code language ‘lu ja ka hu’ means ‘each of you us’, ‘fa ka la ju’ means ‘each earn maximum salary’, ‘la fu ja ju’ means ‘you earn the salary’ and ‘ju lu hu fu’ means ‘salary of the us’. Then

    What is the code of ‘you’ in this code language?
    Ans:3