Set-2 Fill in the blanks For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Fill in the blanks Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-10) Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank which best fits the meaning of the sentence as a whole.

1.  In the last six months, the regulator has _____________ scores of schemes, examined their books and, _______________ it found violations, ordered them to stop raising money.

2. If you are paying installments to _________________ plots of land in the distance future, make ______________ the plots are identified and registered in your name.

3. The ordinary view of the world is _____________ materialistic — to amass wealth, to enjoy life since it is assumed that there is nothing _____________ the world.

4. To be free from worry and fear we should laugh ____________ and get _____________ much fun out of life as possible.

5. If we ____________ away our mental energy we _____________ never be able to achieve perfection.

6. The Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana, a financial inclusion mission __________ by PM Narendra Modi _____________ off with a bang, with a record 15 million new bank accounts opened on the first day itself.

7. Wayne Rooney has been named England captain, taking _________ the leadership role of an inexperienced team in a rebuilding phase ___________ its worst-ever World Cup.

8. The suffering in Gaza has been so _____________ that people are bound to be overjoyed at the news that a permanent ceasefire has been __________ between Hamas and Israel.

9. The CBI has registered a case against Bengal India Global Infrastructure for allegedly cheating Central Bank of India by ____________ loans using ___________ documents.

10. One notable feature of Nigerian politics is the______________ at which political actors switch __________ from one political group to another.

 

Check your Answers below:

 

 

Directions:(1-10) Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank which best fits the meaning of the sentence as a whole.

  • 1. Question
  • In the last six months, the regulator has _____________ scores of schemes, examined their books and, _______________ it found violations, ordered them to stop raising money.

    Ans:5
    ‘unearthed, where’ is the correct use.Unearthed– to uncover or bring to light by search, inquiry, etc.
  • 2. Question

    If you are paying installments to _________________ plots of land in the distance future, make ______________ the plots are identified and registered in your name.

    Ans:2
    ‘acquire, sure’ is the correct use.Acquire– buy or obtain (an asset or object) for oneself.
  • 3. Question

    The ordinary view of the world is _____________ materialistic — to amass wealth, to enjoy life since it is assumed that there is nothing _____________ the world.

    Ans:4
    beyond’ is the correct use.Grossly– something done in a disgusting manner, or is something that is extreme or excessive.
  • 4. Question

    To be free from worry and fear we should laugh ____________ and get _____________ much fun out of life as possible.

    Ans:3
    ‘heartily, as’ is the correct use.Heartily- in a hearty manner.
  • 5. Question

    If we ____________ away our mental energy we _____________ never be able to achieve perfection.

    Ans:1
    ‘fritter, shall’ is the correct use.Fritter– to waste energy on trifling matters.
  • 6. Question

    The Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana, a financial inclusion mission __________ by PM Narendra Modi _____________ off with a bang, with a record 15 million new bank accounts opened on the first day itself.

    Ans:4
    ‘launched, kicked’ is the correct use.
    Launched- start or set in motion (an activity or enterprise).
    Kicked off- to start or resume.
  • 7. Question

    Wayne Rooney has been named England captain, taking _________ the leadership role of an inexperienced team in a rebuilding phase ___________ its worst-ever World Cup.

     Ans:1
    ‘over, following’ is the correct use.
    Following- coming after or as a result of.
  • 8. Question

    The suffering in Gaza has been so _____________ that people are bound to be overjoyed at the news that a permanent ceasefire has been __________ between Hamas and Israel.

    Ans:4
    ‘deep, established’ is the correct use.
    Established- having existed or done something for a long time and therefore recognized and generally accepted.
  • 9. Question

    The CBI has registered a case against Bengal India Global Infrastructure for allegedly cheating Central Bank of India by ____________ loans using ___________ documents.

    Ans:1
    ‘taking, false’ is the correct use.
  • 10. Question

    One notable feature of Nigerian politics is the______________ at which political actors switch __________ from one political group to another.

    Ans:2
    ‘frequency, allegiance’ is the correct use.
    Frequency- the rate at which something occurs over a particular period of time or in a given sample.
    Allegiance- loyalty or commitment to a superior or to a group or cause.