Set-2 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions:(1-10) In each question below are given some statements followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows the given statements disregarding commonly known facts. Give answer- 

1. Statements:
Some Music are Drama.
All Dream are Music.
No Dance is Dream.
Conclusion:
I. Some Dance are Drama.
II. All Music being Dance is a possibility.

2. Statements:
All Cricket are Football.
All Tennis are Hockey.
No Cricket is Hockey.
Conclusions:
I. Some Football can be Tennis.
II. At least some Tennis are Cricket.

3. Statements:
Some Mouth are Nose.
All Mouth are Eye.
All Eye and Nose are Ear.
Conclusions:
I. All Mouth being Ear is a possibility.
II. Some Eye are Nose.

4. Statements: 
All amazon are courier.
All courier are doors.
All doors are buildings.
Conclusion:
I. All amazon being building is a possibility.
II. Some doors are amazon.

5. Statements: 
All houses are homes.
Some homes are trees.
No tree is a ghar.
Conclusion:
I. Some homes are not ghar.
II. All houses are trees.

6. Statements:
All flowers are clouds.
No cloud is sky.
All skies are tigers.
Conclusions: 
I. Some clouds are flowers.
II. All tigers are skies. 

7. Statements:
Some dogs are rats.
All rats are trees.
Some trees are not dogs.
Conclusions: 
I. All dogs are trees.
II. All trees are dogs.

8. Statements:
Some water are rains.
All rains are clouds.
Some clouds are cars.
Conclusions: 
I. Some cars are water.
II. Some clouds are water.

9. Statements:
Some rulars are parrots.
No crows are blacks.
All parrots are blacks
Conclusions:
I. Some rulars are not crows
II. Some blacks can never be rulars.

10. Statements:
All cocks are frogs.
All cakes are mugs.
Some cakes are cocks.
Conclusions:
I. Some mugs are cocks.
II. Some frogs are not mugs.

 

 

Check your Answers below:

 

 

  1. Directions:(1-10) In each question below are given some statements followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows the given statements disregarding commonly known facts. Give answer- 

    1. Question

    Statements:
    Some Music are Drama.
    All Dream are Music.
    No Dance is Dream.
    Conclusion:
    I. Some Dance are Drama.
    II. All Music being Dance is a possibility.

    Ans:4

  2. 2. Question

    Statements:
    All Cricket are Football.
    All Tennis are Hockey.
    No Cricket is Hockey.
    Conclusions:
    I. Some Football can be Tennis.
    II. At least some Tennis are Cricket.

    Ans:1

  3. 3. Question

    Statements:
    Some Mouth are Nose.
    All Mouth are Eye.
    All Eye and Nose are Ear.
    Conclusions:
    I. All Mouth being Ear is a possibility.
    II. Some Eye are Nose.

    Ans:2

  4. 4. Question

    Statements: 
    All amazon are courier.
    All courier are doors.
    All doors are buildings.
    Conclusion:
    I. All amazon being building is a possibility.
    II. Some doors are amazon.

    Ans:2

  5. 5. Question

    Statements: 
    All houses are homes.
    Some homes are trees.
    No tree is a ghar.
    Conclusion:
    I. Some homes are not ghar.
    II. All houses are trees.

    Ans:1

  6. 6. Question
    Statements:
    All flowers are clouds.
    No cloud is sky.
    All skies are tigers.
    Conclusions: 
    I. Some clouds are flowers.
    II. All tigers are skies. 
    Ans:1

  7. 7. Question

    Statements:
    Some dogs are rats.
    All rats are trees.
    Some trees are not dogs.
    Conclusions: 
    I. All dogs are trees.
    II. All trees are dogs.

    Ans:3

  8. 8. Question

    Statements:
    Some water are rains.
    All rains are clouds.
    Some clouds are cars.
    Conclusions: 
    I. Some cars are water.
    II. Some clouds are water.

    Ans:2

  9. 9. Question

    Statements:
    Some rulars are parrots.
    No crows are blacks.
    All parrots are blacks
    Conclusions:
    I. Some rulars are not crows
    II. Some blacks can never be rulars.

    Ans:1

  10. 10. Question

    Statements:
    All cocks are frogs.
    All cakes are mugs.
    Some cakes are cocks.
    Conclusions:
    I. Some mugs are cocks.
    II. Some frogs are not mugs.

    Ans:1