Set-20 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Study the given information carefully to answer the given questions.

In a certain code language,
‘Bank job is good’ is written as ‘lan suh kal nas’
‘Good job in PSU’ is written as ‘lan bun suh kus’
‘Bank is a PSU’ is written as ‘nas kus kal ron’
‘Each job is worthy’ is written as ‘jol nas moc lan’

1. What is the code for ‘PSU’ in the given code language?

2. In the given code language, what does the code ‘suh’ stand for?

3. What may be the code for ‘bank job’ in the given code language?

4. What is the code for ‘moc’ in the given code language?

5. If ‘person is worthy’ is coded as ‘moc bog nas’ in the given code language, then what is the code for ‘each person’?

Directions (6-10): Study the given information carefully to answer the given questions.

In a certain code language,
‘teachers to check exams’ is written as ‘es fr jd pt’,
‘check done in night’ is written as ‘ch dh mo fr’,
‘done to allot persons’ is written as ‘jd dv ch gi’ and
‘allot chairman in check’ is written as ‘mo gi fr ox’.

6. What is the code for ‘night’ in the given code language?

7. In the given code language, what does the code ‘pt’ stand for?

8. What may be the code for ‘check call’ in the given code language?

9. What is the code for ‘to’ in the given code language?

10. If ‘allot new persons’ is coded as ‘dv wzgi’ in the given code language, then what is the code for ‘new chairman done’?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Directions (1-5): Study the given information carefully to answer the given questions.

In a certain code language,
‘Bank job is good’ is written as ‘lan suh kal nas’
‘Good job in PSU’ is written as ‘lan bun suh kus’
‘Bank is a PSU’ is written as ‘nas kus kal ron’
‘Each job is worthy’ is written as ‘jol nas moc lan’

1. Question

What is the code for ‘PSU’ in the given code language?

Ans: 2

2. Question

In the given code language, what does the code ‘suh’ stand for?

Ans: 1

3. Question

What may be the code for ‘bank job’ in the given code language?

Ans: 4

4. Question

What is the code for ‘moc’ in the given code language?

Ans: 5

5. Question

If ‘person is worthy’ is coded as ‘moc bog nas’ in the given code language, then what is the code for ‘each person’?

Ans: 4

Directions (6-10): Study the given information carefully to answer the given questions.


In a certain code language,
‘teachers to check exams’ is written as ‘es fr jd pt’,
‘check done in night’ is written as ‘ch dh mo fr’,
‘done to allot persons’ is written as ‘jd dv ch gi’ and
‘allot chairman in check’ is written as ‘mo gi fr ox’.

6. Question

What is the code for ‘night’ in the given code language?

Ans: 5

7. Question

In the given code language, what does the code ‘pt’ stand for?

Ans: 2

8. Question

What may be the code for ‘check call’ in the given code language?

Ans: 3

9. Question

What is the code for ‘to’ in the given code language?

Ans: 5

10. Question
If ‘allot new persons’ is coded as ‘dv wzgi’ in the given code language, then what is the code for ‘new chairman done’?
Ans: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.