Set-20 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Read both the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

1.
Statements:
Some P are H.
All P1 are P.
No D is H.
All D1 are D.
Conclusion:
I.Some P1 are H.
II.All D1 are P.
III.All H are P.
IV.some D are D1.

2.
Statements:
All C are S.
Some O are I.
No H is I.
Some I is C.
Conclusion:
I.All C are being H is a possibility.
II.Some O being S is a possibility.
III.All O being H is a possibility.
IV.Some H being I is a possibility.

3.
Statements:
Some T are C.
All C are S.
No S is P.
Some P are T1.
Conclusion:
I.All C being P is a possibility.
II.All S being P is a possibility.
III Some C not being T is a possibility.
IV.All T being P is a possibility.

4.
Statements:
No P is B.
Some B are T.
All T are G.
Conclusions:
I.All P are being G is a possibility.
II.All B are G is a possibility.
III.Some G are not B is a possibility.
IV.No T is P is a possibility.

5.
Statements:
Some S are B.
All S1 are T.
Some S1 are B.
All T1 are S.
Conclusions:
I.All T1 are B is a possibility.
II.Some S1 are not S is a possibility.
III.No T is T1 is a possibility.
IV.All S are T is a possibility.
V.Some B are S1 is a possibility.

Directions:(6-10) Read both the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.
Give Answer:

6.
Statements:
Some Bed is Table
All Sofa is Table
No Table is Chair
Conclusions:
I.Some Bed is not Chair
II.Some Table is Not Chair

7.
Statements:
All Mats is Carpets
No Pillow is Mats
All Pillow is Curtains
Conclusions:
I. Some Curtains are Not Carpets
II. Some Carpets are Curtains

8.
Statements:
Some Clock is Pot
All Watch is Pot
No Watch is Paintings
Conclusions:
I. Some Clocks are Paintings is Possibility
II. Some Pot is not Clock is Possibility

9.
Statements:
All Mouse is laptop
All Laptop is keyboard
No pen drive is Mouse
Conclusions:
I.Some laptop is not Pen drive
II.No Keyboard is Mouse

10.
Statements:
No LG is Sony
All Redmi is Sony
Some Asus is Redmi
Conclusions:
I. Some Asus is LG
II. No Asus is LG

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Directions:(1-5) Read both the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

1. Question

Statements:
Some P are H.
All P1 are P.
No D is H.
All D1 are D.
Conclusion:
I.Some P1 are H.
II.All D1 are P.
III.All H are P.
IV.some D are D1.

Ans: 4

2. Question

Statements:
All C are S.
Some O are I.
No H is I.
Some I is C.
Conclusion:
I.All C are being H is a possibility.
II.Some O being S is a possibility.
III.All O being H is a possibility.
IV.Some H being I is a possibility.

Ans: 1

3. Question

Statements:
Some T are C.
All C are S.
No S is P.
Some P are T1.
Conclusion:
I.All C being P is a possibility.
II.All S being P is a possibility.
III Some C not being T is a possibility.
IV.All T being P is a possibility.

Ans: 5

4. Question

Statements:
No P is B.
Some B are T.
All T are G.
Conclusions:
I.All P are being G is a possibility.
II.All B are G is a possibility.
III.Some G are not B is a possibility.
IV.No T is P is a possibility.

Ans: 4

5. Question

Statements:
Some S are B.
All S1 are T.
Some S1 are B.
All T1 are S.
Conclusions:
I.All T1 are B is a possibility.
II.Some S1 are not S is a possibility.
III.No T is T1 is a possibility.
IV.All S are T is a possibility.
V.Some B are S1 is a possibility.

Ans: 1

Directions:(6-10) Read both the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.Give Answer:

6. Question

Statements:
Some Bed is Table
All Sofa is Table
No Table is Chair
Conclusions:
I.Some Bed is not Chair
II.Some Table is Not Chair

Ans: 1

7. Question

Statements:
All Mats is Carpets
No Pillow is Mats
All Pillow is Curtains
Conclusions:
I. Some Curtains are Not Carpets
II. Some Carpets are Curtains

Ans: 4

8. Question

Statements:
Some Clock is Pot
All Watch is Pot
No Watch is Paintings
Conclusions:
I. Some Clocks are Paintings is Possibility
II. Some Pot is not Clock is Possibility

Ans: 5

9. Question

Statements:
All Mouse is laptop
All Laptop is keyboard
No pen drive is Mouse
Conclusions:
I.Some laptop is not Pen drive
II.No Keyboard is Mouse

Ans: 1

10. Question

Statements:
No LG is Sony
All Redmi is Sony
Some Asus is Redmi
Conclusions:
I. Some Asus is LG
II. No Asus is LG

Ans: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.