Set-21 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.
In a certain code language ‘mango is very tasty’ is written as ‘la ja ta sa’, ‘mango is a fruit’ is written as ‘ja sa op nm’ and ‘apple is tasty’ is written as ‘sa ty ta’.

1. Which of the following represents the code for ‘apple’?

2. How is ‘fruit’ coded in the given language?

3. How is ‘tasty’ coded in the given language?

4. What can be the code for ‘apple is a fruit’?

5. Which of the following is coded as ‘op’?

Direction(6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.
In certain code language
“I have a pen” is coded as ‘kma kam ksh kch’
“I will give you” is coded as ‘ksh chm khs msa’
“I can help you” is coded as ‘khs mrp ksh mks’
“Have you ready to accept” is coded as ‘kam khs kcg smp epk’

6. What is the code for the word “you”?

7. If the word “Accept Credits” is coded as ‘epk mlp’ then what is the code for the word “ready”?

8. If the word “give help” is coded as ‘msa mrp’. Then what is the code for the word “will”?

9. What is the code for the word “have”?

10. What is the code for the word “I”?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

 

Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.
In a certain code language ‘mango is very tasty’ is written as ‘la ja ta sa’, ‘mango is a fruit’ is written as ‘ja sa op nm’ and ‘apple is tasty’ is written as ‘sa ty ta’.

1. Question

Which of the following represents the code for ‘apple’?

Ans:  2
2. Question
How is ‘fruit’ coded in the given language?
Ans: 5
3. Question
How is ‘tasty’ coded in the given language?
Ans: 4
4. Question
What can be the code for ‘apple is a fruit’?
Ans: 3
5. Question

Which of the following is coded as ‘op’?

Ans: 5

Direction(6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.

In certain code language
“I have a pen” is coded as ‘kma kam ksh kch’
“I will give you” is coded as ‘ksh chm khs msa’
“I can help you” is coded as ‘khs mrp ksh mks’
“Have you ready to accept” is coded as ‘kam khs kcg smp epk’

6. Question

What is the code for the word “you”?

Ans: 2
7. Question

If the word “Accept Credits” is coded as ‘epk mlp’ then what is the code for the word “ready”?

Ans: 4
8. Question

If the word “give help” is coded as ‘msa mrp’. Then what is the code for the word “will”?

Ans: 1
9. Question

What is the code for the word “have”?

Ans: 2
10. Question

What is the code for the word “I”?

Ans: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.