Set-21 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) 8 persons A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting around the square table facing the center. 2 persons each are sitting along the four sides of the table. Each person is facing one person from the opposite side of the table.
• Number of persons between G and C are less when counted from the right of G than when counted from the left of G.
• C is sitting 2nd to the left of F.
• A is sitting 2nd to the right of D, who is facing North.
• H is not the neighbor of E.
• E is not the neighbor of D.
• A is facing B, who is sitting along the same side with G.

  1. G is facing __.

2. How many persons are sitting between A and F, when counted from the left of A?

3. E is facing __.

4. __ is sitting at the gap of 3 persons from F.

5. Who among the following is/are the neighbor of A?

Directions:(6-10) Study the information given below and answer the questions based on it.

A, B, C, D, F, G and H are seven football players, each playing for a different team among Green, Red and Blue, with at least two of them in each of these teams. Each of them likes a fruit among Apple, Guava, Banana, Orange, Mango, Papaya and Grapes not necessarily in the same order. B plays with F in team Blue and he likes Mango. None of those who play for either team Red or team Green likes either Guava or Banana. D plays with only the one who likes Grapes. G likes Papaya and he plays in team Red. The one who likes Orange does not play in team Red. H likes Grapes. A likes Apple and he plays for team Red. C does not like Guava.

6. Which of the following players play for team Red?

7. In which team do three of them play?

8. Which of the following combinations is incorrect?

9. Who likes Guava?F

10. Which fruit does D like?

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions:(1-5) 8 persons A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting around the square table facing the center. 2 persons each are sitting along the four sides of the table. Each person is facing one person from the opposite side of the table.
    • Number of persons between G and C are less when counted from the right of G than when counted from the left of G.
    • C is sitting 2nd to the left of F.
    • A is sitting 2nd to the right of D, who is facing North.
    • H is not the neighbor of E.
    • E is not the neighbor of D.
    • A is facing B, who is sitting along the same side with G.

    1. Question

    G is facing __.

    Ans: 1

  • 2. Question

    How many persons are sitting between A and F, when counted from the left of A?

    Ans: 4
  • 3. Question

    E is facing __.

      Ans: 3
  • 4. Question

    __ is sitting at the gap of 3 persons from F.

      Ans: 1
  • 5. Question

    Who among the following is/are the neighbor of A?

    Ans: 4
  • 6. Question

    Directions:(6-10) Study the information given below and answer the questions based on it.

    A, B, C, D, F, G and H are seven football players, each playing for a different team among Green, Red and Blue, with at least two of them in each of these teams. Each of them likes a fruit among Apple, Guava, Banana, Orange, Mango, Papaya and Grapes not necessarily in the same order. B plays with F in team Blue and he likes Mango. None of those who play for either team Red or team Green likes either Guava or Banana. D plays with only the one who likes Grapes. G likes Papaya and he plays in team Red. The one who likes Orange does not play in team Red. H likes Grapes. A likes Apple and he plays for team Red. C does not like Guava.

    Which of the following players play for team Red?

     

    Ans: 4

  • 7. Question

    In which team do three of them play?

    Ans: 3
  • 8. Question

    Which of the following combinations is incorrect?

    Ans: 5
  • 9. Question

    Who likes Guava?F

    Ans: 1
  • 10. Question

    Which fruit does D like?

    Ans:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.