Set-21 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions (1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.
Give answer:
1. Statements:
All Months are Weeks
All Weeks are Years
Some Years are Times
Conclusions:
I. Some Times are Months
II. Some Years are Months

2. Statements:
All Roofs are Glasses
Some Glasses are Plates
Some Plates are Cups
Conclusions:
I. Some Glasses are Cups
II. Some Plates are Roofs

3.Statements:
All Keys are Locks
All Locks are Doors
All Doors are Cars
Conclusions:
I. Some Cars are Locks
II. All Doors are Keys

4. Statements:
Some Balls are Air
All Chairs are Air
All tables are Air
Conclusions:
I. Some Tables are Balls
II. No Balls are Tables

5. Statements:
Some Flowers are Fruits
No Flowers is a Tree
Conclusion:
I. Some Fruits are not Trees
II. No Tree is a Fruits

6. Statements:
Some Red are Green
No Orange is a Red
Conclusions:
I. At least Some Greens are Red
II. Some Greens are not Orange

7. Statements:
No Pen is a Pencil
No Book is a Pencil
Conditions
I. No Book is a Pen
II. Some Books are not Pen

8. Statements:
Some Balls are Bats
All Cups are Bats
Conditions:
I. Some Cups are not Balls
II. Some Bats are Cups

9.

Statements:
No Book is Pencil
All Pencil is Pens
No Pens is Blue
Conclusions:
I. No Blue is a Pencil
II. All Books being Pens is a possibility

10. Statements:
All Princess are King
All Braves are Princess
No Queen is a King
Conclusions:
I. All Princess can never be a Queen
II. All those Princess who are Kings are Queens

 

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.
    Give answer:

    1. Question

    Statements:
    All Months are Weeks
    All Weeks are Years
    Some Years are Times
    Conclusions:
    I. Some Times are Months
    II. Some Years are Months

    Ans:1
  • 2. Question

    Statements:
    All Roofs are Glasses
    Some Glasses are Plates
    Some Plates are Cups
    Conclusions:
    I. Some Glasses are Cups
    II. Some Plates are Roofs

    Ans:4
  • 3. Question

    Statements:
    All Keys are Locks
    All Locks are Doors
    All Doors are Cars
    Conclusions:
    I. Some Cars are Locks
    II. All Doors are Keys

    Ans:1
  • 4. Question

    Statements:
    Some Balls are Air
    All Chairs are Air
    All tables are Air
    Conclusions:
    I. Some Tables are Balls
    II. No Balls are Tables

    Ans:3
  • 5. Question

    Statements:
    Some Flowers are Fruits
    No Flowers is a Tree
    Conclusion:
    I. Some Fruits are not Trees
    II. No Tree is a Fruits

     Ans:1
  • 6. Question

    Statements:
    Some Red are Green
    No Orange is a Red
    Conclusions:
    I. At least Some Greens are Red
    II. Some Greens are not Orange

    Ans:5
  • 7. Question

    Statements:
    No Pen is a Pencil
    No Book is a Pencil
    Conditions
    I. No Book is a Pen
    II. Some Books are not Pen

    Ans:4
  • 8. Question

    Statements:
    Some Balls are Bats
    All Cups are Bats
    Conditions:
    I. Some Cups are not Balls
    II. Some Bats are Cups

    Ans:2
  • 9. Question

    Statements:
    No Book is Pencil
    All Pencil is Pens
    No Pens is Blue
    Conclusions:
    I. No Blue is a Pencil
    II. All Books being Pens is a possibility

    Ans:5
  • 10. Question

    Statements:
    All Princess are King
    All Braves are Princess
    No Queen is a King
    Conclusions:
    I. All Princess can never be a Queen
    II. All those Princess who are Kings are Queens

    Ans:1