Set-22 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction (1-5): Read the following information carefully and answer the following questions given below.
In Certain codes
“Please give me remote” is coded are ‘mkp loj nhg njh’
“This is television remote” is coded are ‘njh lko weo pou’
“She is my friend ” is coded are ‘dre pou mke qwa’

1. What is the code for the word “This”?
“my friend television visit ” is coded are ‘qwa sde dre weo’

2. What is the code for the word “give”?

3. What is the code for the word “She”?

4. If the word “give him” was coded as “nhg wqp”, Then what is the code for the word “Please

5. What is the code for the word “Visit”?

Direction (6-10): Read the following information carefully and answer the following questions given below.

In certain Code
“India will yield more Profit” is coded as‘mha vfg mie xsp vpl
India must stop serving” is coded as ‘xsp bnv mgt nmo’
“Serving to America will tough” is coded as ‘nmo bri mkp vfg opd’
“Yield of country will stop” is coded as ‘bnv vpl wrq qwo vfg’

6. What is the code for the word “India”?

7. What is the code for the word ‘country’?

8. What is the code for the word “America”, if “to go tough” was coded as ‘lpa mkp opd’?

9. What is the code for the word “profit”?

10. What is the code for the word “must”?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Direction (1-5): Read the following information carefully and answer the following questions given below.

In Certain codes
“Please give me remote” is coded are ‘mkp loj nhg njh’
“This is television remote” is coded are ‘njh lko weo pou’
“She is my friend ” is coded are ‘dre pou mke qwa’

1. Question

What is the code for the word “This”?
“my friend television visit ” is coded are ‘qwa sde dre weo’

Ans:  4
2. Question

What is the code for the word “give”?

Ans: 4
3. Question

What is the code for the word “She”?

Ans: 3
4. Question

If the word “give him” was coded as “nhg wqp”, Then what is the code for the word “Please

Ans: 4
5. Question

What is the code for the word “Visit”?

Ans: 2

Direction (6-10): Read the following information carefully and answer the following questions given below.
In certain Code
“India will yield more Profit” is coded as‘mha vfg mie xsp vpl
India must stop serving” is coded as ‘xsp bnv mgt nmo’
“Serving to America will tough” is coded as ‘nmo bri mkp vfg opd’
“Yield of country will stop” is coded as ‘bnv vpl wrq qwo vfg’

6. Question

What is the code for the word “India”?

Ans: 3
7. Question

What is the code for the word ‘country’?

Ans: 4
8. Question

What is the code for the word “America”, if “to go tough” was coded as ‘lpa mkp opd’?

Ans: 3
9. Question

What is the code for the word “profit”?

Ans: 4
10. Question

What is the code for the word “must”?

Ans: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.