Set-22 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): 12 persons A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K and L are standing in two parallel rows in such a way that 6 persons from row 1 are facing north and 6 persons from row 2 are facing south. Every person from row 1 is facing one person from row 2.

• F is standing 2nd to the right of G and is facing B.
• More than 1 persons are standing to the left of B.
• C is standing at the gap of 2 persons from the one facing G.
• A and J are standing diagonally opposite to each other at the extreme end of their rows.
• J is standing to the right of G.
• H is facing J and standing diagonally opposite to K at the extreme end of the row.
• D is facing I, who is not the neighbour of L.
• D is standing to the left of E. A is facing south direction.

1. Who is standing 2nd to the left of D?

2. Who is facing C?

3. Find the odd one out.

4. Who among the following is the neighbour of D?

5. __ is facing E?

Directions (6-10): Six companies – A, B, C, D, E and F have their offices in different cities. The area of each office is different.

• B’s office is larger than the office in Gurgaon with a gap of 2 offices in between them.
• Only one office is larger than B’s office, and B’s office is not in Bangalore.
• F’s office is neither in Gurgaon nor is smallest.
• Office in Chennai is larger than C’s office, which is in Chandigarh.
• E’s office is larger than all those offices which are larger than office in Mumbai.
• D’s office is in Chennai, which is smaller than office in Bangalore.
• Office in Mumbai is smaller than office in Delhi.
• F’s office is smaller than D’s office which is not the largest.

6. Which office is the smallest one in area?

7. How many offices are larger than the office in Mumbai?

8. Where is F’s office situated?

9. Which company’s office is in Delhi?

10. How many offices of the following are smaller than A’s office?

I: C
II: F
III: D

 

  Check your Answers below:

 

  1. Directions (1-5): 12 persons A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K and L are standing in two parallel rows in such a way that 6 persons from row 1 are facing north and 6 persons from row 2 are facing south. Every person from row 1 is facing one person from row 2.

    • F is standing 2nd to the right of G and is facing B.
    • More than 1 persons are standing to the left of B.
    • C is standing at the gap of 2 persons from the one facing G.
    • A and J are standing diagonally opposite to each other at the extreme end of their rows.
    • J is standing to the right of G.
    • H is facing J and standing diagonally opposite to K at the extreme end of the row.
    • D is facing I, who is not the neighbour of L.
    • D is standing to the left of E. A is facing south direction.

    1. Question

    Who is standing 2nd to the left of D?

    Ans:3

  2. 2. Question

    Who is facing C?

    Ans:2
  3. 3. Question

    Find the odd one out.

    Ans:3
  4. 4. Question

    Who among the following is the neighbour of D?

    Ans:2
  5. 5. Question

    __ is facing E?

      Ans:1
  6. 6. Question

    Directions (6-10): Six companies – A, B, C, D, E and F have their offices in different cities. The area of each office is different.

    • B’s office is larger than the office in Gurgaon with a gap of 2 offices in between them.
    • Only one office is larger than B’s office, and B’s office is not in Bangalore.
    • F’s office is neither in Gurgaon nor is smallest.
    • Office in Chennai is larger than C’s office, which is in Chandigarh.
    • E’s office is larger than all those offices which are larger than office in Mumbai.
    • D’s office is in Chennai, which is smaller than office in Bangalore.
    • Office in Mumbai is smaller than office in Delhi.
    • F’s office is smaller than D’s office which is not the largest.

    6. Question

    Which office is the smallest one in area?

    Ans:1

  7. 7. Question

    How many offices are larger than the office in Mumbai?

    Ans:3
  8. 8. Question

    Where is F’s office situated?

    Ans:2
  9. 9. Question

    Which company’s office is in Delhi?

    Ans: 2
  10. 10. Question

    How many offices of the following are smaller than A’s office?

    I: C
    II: F
    III: D

    Ans:1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.