Set-22 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)РClick here (App No 1)  (App No 2)

Directions (1-3): Read both the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.
Give Answer:
1. Statements:
All Fruits are Tasty
No Tasty is Good
All Good are Yummy
Conclusions:
I. All Yummy being Tasty is a possibility
II. All Fruits being Yummy is a possibility

2. Statements:
Some Fishes are Cats
Some Dogs are Cats
No Fish is Black
Conclusions:
I. No Dog is Black
II. Some Cats are Black

3. Statements:
Some Balls are Bats
Some Bats are Runs
All Runs are Score
Conclusions:
I. Some Runs are Balls
II. . Some Balls are not Runs

Directions (4-10): In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.

4. Statements:
All Coin is Note
No Coin is Silver
All Silver is Gold
Conclusions:
I.Some note is silver is a possibility
II.Some Gold is Coin is a possibility

5. Statements:
All Nature is Good
No Good is Bad
Some Apple is Bad
Conclusions:
I.No Nature is Apple
II.Some Apple is Good is a possibility

  • s

6. Statements:
All Paste is Copy
Some Paste is Cut
All Undo is Cut
Conclusions:
I.Some Undo is Paste is possibility
II.Some Copy is Not Cut

7. Statements:
All Boat is Rat
Some Cat is Rat
No Cat is Mat
Conclusions:
I.Some Mat is Rat
II.No Mat is Rat

8. Statements:
No Moon is Sun
All Fun is Sun
Some Fun is Gun
Conclusions:
I.Some Gun is Moon
II.No Sun is Moon

9. Statements:
All Rain is Goat
Some Ball is Rain
No Ball is Fish
Conclusions:
I.Some Rain is not Fish
II.Some Goat is Ball

10. Statements:
All Aluminium is Copper
Some Copper is Steel
No Alloy is Aluminium
Conclusions:
I.Some Steel is Alloy
II.No Steel is Alloy

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-3): Read both the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.
    Give Answer:

    1. Question


    Statements:
    All Fruits are Tasty
    No Tasty is Good
    All Good are Yummy
    Conclusions:
    I. All Yummy being Tasty is a possibility
    II. All Fruits being Yummy is a possibility

    Ans:2
  • 2. Question

    Statements:
    Some Fishes are Cats
    Some Dogs are Cats
    No Fish is Black
    Conclusions:
    I. No Dog is Black
    II. Some Cats are Black

    Ans:4
  • 3. Question

    Statements:
    Some Balls are Bats
    Some Bats are Runs
    All Runs are Score
    Conclusions:
    I. Some Runs are Balls
    II. . Some Balls are not Runs

    Ans:3

    Directions (4-10): In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.

    4. Question

    Statements:
    All Coin is Note
    No Coin is Silver
    All Silver is Gold
    Conclusions:
    I.Some note is silver is a possibility
    II.Some Gold is Coin is a possibility

    Ans:2
  • 5. Question

    Statements:
    All Nature is Good
    No Good is Bad
    Some Apple is Bad
    Conclusions:
    I.No Nature is Apple
    II.Some Apple is Good is a possibility

    Ans:5
  • 6. Question

    Statements:
    All Paste is Copy
    Some Paste is Cut
    All Undo is Cut
    Conclusions:
    I.Some Undo is Paste is possibility
    II.Some Copy is Not Cut

    Ans:2
  • 7. Question

    Statements:
    All Boat is Rat
    Some Cat is Rat
    No Cat is Mat
    Conclusions:
    I.Some Mat is Rat
    II.No Mat is Rat

    Ans:3
  • 8. Question

    Statements:
    No Moon is Sun
    All Fun is Sun
    Some Fun is Gun
    Conclusions:
    I.Some Gun is Moon
    II.No Sun is Moon

    Ans:1
  • 9. Question

    Statements:
    All Rain is Goat
    Some Ball is Rain
    No Ball is Fish
    Conclusions:
    I.Some Rain is not Fish
    II.Some Goat is Ball

    Ans:2
  • 10. Question

    Statements:
    All Aluminium is Copper
    Some Copper is Steel
    No Alloy is Aluminium
    Conclusions:
    I.Some Steel is Alloy
    II.No Steel is Alloy

    Ans:3