Set-23 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.

In certain code language
“There are many more people” is coded as ‘mha sha klw wop vsa’
“Many people from here” is coded as ‘wop kjn vsa imd
There is a village here” is coded as ‘mha vse cbn weq imd
Kamali  is people of  village ” is coded as ‘kcb wop cbn vse mpr

1. What will be the code for the word “People”?

2. What is the code for the word “a”?

3. What is the code for the word “of”?

4. What is the code for the word “from”?

5. What is the code for the word “village”?

Direction (6-10): Study the given information properly, and match the code for the words.

In a certain code
“He will score more”  is coded as ‘pa ga ha sha’
“I will get more point”  is coded as ‘ga fx pa mx mc’
“she secured more mark” is coded as ‘fa pa ma ka’
“He secured first mark” is coded as ‘ma ha gx ka’

6. What is the code for the word “He”?

7. What is the code for the word “She”?

8. What is the code for the word “get” if “highest point” was coded as ‘uv fx’?

9. What is the code for the word “Secured”?

10. What is the code for the word “First”?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Direction (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below.

In certain code language
“There are many more people” is coded as ‘mha sha klw wop vsa’
“Many people from here” is coded as ‘wop kjn vsa imd
There is a village here” is coded as ‘mha vse cbn weq imd
Kamali  is people of  village ” is coded as ‘kcb wop cbn vse mpr

1. Question

What will be the code for the word “People”?

Ans: 3
2. Question

What is the code for the word “a”?

Ans: 2
3. Question

What is the code for the word “of”?

Ans: 4
4. Question

What is the code for the word “from”?

Ans: 2

5. Question

What is the code for the word “village”?

Ans: 4

Direction (76-80): Study the given information properly, and match the code for the words.

In a certain code
“He will score more”  is coded as ‘pa ga ha sha’
“I will get more point”  is coded as ‘ga fx pa mx mc’
“she secured more mark” is coded as ‘fa pa ma ka’
“He secured first mark” is coded as ‘ma ha gx ka’

6. Question

What is the code for the word “He”?

Ans: 2
7. Question

What is the code for the word “She”?

Ans: 3
8. Question

What is the code for the word “get” if “highest point” was coded as ‘uv fx’?

Ans: 4
9. Question

What is the code for the word “Secured”?

Ans: 5
10. Question

What is the code for the word “First”?

Ans: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.