Set-23 Para jumbles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Para jumbles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Rearrange the following five sentences (A),(B),(C),(D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
A. But he had given his word, so he said that stings they should have.
B. A Queen Bee from Hymettus flew up to Olympus with some fresh honey from the hive as a present to Jupiter, who was so pleased with the gift that he promised to give her anything she liked to ask for.
C. Jupiter was greatly displeased with this request, for he loved mankind.
D. The stings he gave them, however, were of such a kind that whenever a bee stings a man the sting is left in the wound and the bee dies.
E. She said she would be very grateful if he would give stings to the bees, to kill people who robbed them of their honey.

1. Which of the following will be the second sentence of the paragraph ?

2. Which of the following will be the fourth sentence of the paragraph ?

3. Which of the following will be the third sentence of the paragraph ?

4. Which of the following will be the first sentence of the paragraph ?

5. Which of the following will be the last sentence of the paragraph ?

Directions:(6-10) Rearrange the following five sentences (A),(B),(C),(D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
A. With his head full of this foolish idea, he became so puffed up with pride and vanity that he halted and started to bray loudly.
B. A sacred Image was being carried to the temple.
C. As the Ass walked along, the people bowed their heads reverently or fell on their knees, and the Ass thought the honor was being paid to himself.
D. But in the midst of his song, his driver guessed what the Ass had got into his head, and began to beat him unmercifully with a stick.
E. It was mounted on an Ass adorned with garlands and gorgeous trappings, and a grand procession of priests and pages followed it through the streets.

6. Which of the following will be the second sentence of the paragraph ?

7. Which of the following will be the last sentence of the paragraph ?

8. Which of the following will be the first sentence of the paragraph ?

9. Which of the following will be the fourth sentence of the paragraph ?

10. Which of the following will be the third sentence of the paragraph ?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Directions:(1-5) Rearrange the following five sentences (A),(B),(C),(D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
A. But he had given his word, so he said that stings they should have.
B. A Queen Bee from Hymettus flew up to Olympus with some fresh honey from the hive as a present to Jupiter, who was so pleased with the gift that he promised to give her anything she liked to ask for.
C. Jupiter was greatly displeased with this request, for he loved mankind.
D. The stings he gave them, however, were of such a kind that whenever a bee stings a man the sting is left in the wound and the bee dies.
E. She said she would be very grateful if he would give stings to the bees, to kill people who robbed them of their honey.

1. Question

Which of the following will be the second sentence of the paragraph ?

Ans: 5
Sentence B introduces the protagonists – the Queen Bee and Jupiter and gives the premise of the story. Thus, B is the first sentence. In sentence B, Jupiter grants the Queen Bee a boon and the Queen Bee asks for the boon in sentence E. Thus, E should follow B. Sentence C gives the Jupiter’s feeling when he hears the Queen Bee’s request and thus C should follow E. Sentence A gives Jupiter’s decision on granting the boon and sentence D gives the boon that he granted the Queen Bee. Thus, A-D follows C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D
From the arrangement we can see that E is the second sentence of the passage.

2. Question

Which of the following will be the fourth sentence of the paragraph ?

Ans: 1
Sentence B introduces the protagonists – the Queen Bee and Jupiter and gives the premise of the story. Thus, B is the first sentence. In sentence B, Jupiter grants the Queen Bee a boon and the Queen Bee asks for the boon in sentence E. Thus, E should follow B. Sentence C gives the Jupiter’s feeling when he hears the Queen Bee’s request and thus C should follow E. Sentence A gives Jupiter’s decision on granting the boon and sentence D gives the boon that he granted the Queen Bee. Thus, A-D follows C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D
From the arrangement we can see that A is the fourth sentence of the passage.

3. Question

Which of the following will be the third sentence of the paragraph ?

Ans: 3
Sentence B introduces the protagonists – the Queen Bee and Jupiter and gives the premise of the story. Thus, B is the first sentence. In sentence B, Jupiter grants the Queen Bee a boon and the Queen Bee asks for the boon in sentence E. Thus, E should follow B. Sentence C gives the Jupiter’s feeling when he hears the Queen Bee’s request and thus C should follow E. Sentence A gives Jupiter’s decision on granting the boon and sentence D gives the boon that he granted the Queen Bee. Thus, A-D follows C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D
From the arrangement we can see that C is the third sentence of the passage.

4. Question

Which of the following will be the first sentence of the paragraph ?

Ans: 2
Sentence B introduces the protagonists – the Queen Bee and Jupiter and gives the premise of the story. Thus, B is the first sentence. In sentence B, Jupiter grants the Queen Bee a boon and the Queen Bee asks for the boon in sentence E. Thus, E should follow B. Sentence C gives the Jupiter’s feeling when he hears the Queen Bee’s request and thus C should follow E. Sentence A gives Jupiter’s decision on granting the boon and sentence D gives the boon that he granted the Queen Bee. Thus, A-D follows C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D
From the arrangement we can see that B is the first sentence of the passage.

5. Question

Which of the following will be the last sentence of the paragraph ?

Ans: 4
Sentence B introduces the protagonists – the Queen Bee and Jupiter and gives the premise of the story. Thus, B is the first sentence. In sentence B, Jupiter grants the Queen Bee a boon and the Queen Bee asks for the boon in sentence E. Thus, E should follow B. Sentence C gives the Jupiter’s feeling when he hears the Queen Bee’s request and thus C should follow E. Sentence A gives Jupiter’s decision on granting the boon and sentence D gives the boon that he granted the Queen Bee. Thus, A-D follows C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D
From the arrangement we can see that D is the last sentence of the passage.

Directions:(6-10) Rearrange the following five sentences (A),(B),(C),(D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
A. With his head full of this foolish idea, he became so puffed up with pride and vanity that he halted and started to bray loudly.
B. A sacred Image was being carried to the temple.
C. As the Ass walked along, the people bowed their heads reverently or fell on their knees, and the Ass thought the honor was being paid to himself.
D. But in the midst of his song, his driver guessed what the Ass had got into his head, and began to beat him unmercifully with a stick.
E. It was mounted on an Ass adorned with garlands and gorgeous trappings, and a grand procession of priests and pages followed it through the streets.

6. Question

Which of the following will be the second sentence of the paragraph ?

Ans: 5
Sentence B introduces the main theme of the paragraph. Thus, B is the opening sentence. The pronoun ‘it’ is used to refer to the “sacred image” mentioned in B. Thus, E should follow B. Sentence C describes the people response to the procession described in B and the ass’s misinterpretation of the people’s action. Thus, C should follow B. Sentence A describes the foolish gesture of the ass because of his wrong interpretation and sentences D gives the drivers reaction to this. Thus, sentences A and D should follow C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D.
Thus, E is the second sentence of the paragraph.

7. Question

Which of the following will be the last sentence of the paragraph ?

Ans: 4
Sentence B introduces the main theme of the paragraph. Thus, B is the opening sentence. The pronoun ‘it’ is used to refer to the “sacred image” mentioned in B. Thus, E should follow B. Sentence C describes the people response to the procession described in B and the ass’s misinterpretation of the people’s action. Thus, C should follow B. Sentence A describes the foolish gesture of the ass because of his wrong interpretation and sentences D gives the drivers reaction to this. Thus, sentences A and D should follow C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D.
Thus, D is the last sentence of the paragraph.

8. Question

Which of the following will be the first sentence of the paragraph ?

Ans: 2
Sentence B introduces the main theme of the paragraph. Thus, B is the opening sentence. The pronoun ‘it’ is used to refer to the “sacred image” mentioned in B. Thus, E should follow B. Sentence C describes the people response to the procession described in B and the ass’s misinterpretation of the people’s action. Thus, C should follow B. Sentence A describes the foolish gesture of the ass because of his wrong interpretation and sentences D gives the drivers reaction to this. Thus, sentences A and D should follow C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D.
Thus, B is the first sentence of the paragraph.

9. Question

Which of the following will be the fourth sentence of the paragraph ?

Ans: 1
Sentence B introduces the main theme of the paragraph. Thus, B is the opening sentence. The pronoun ‘it’ is used to refer to the “sacred image” mentioned in B. Thus, E should follow B. Sentence C describes the people response to the procession described in B and the ass’s misinterpretation of the people’s action. Thus, C should follow B. Sentence A describes the foolish gesture of the ass because of his wrong interpretation and sentences D gives the drivers reaction to this. Thus, sentences A and D should follow C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D.
Thus, A is the fourth sentence of the paragraph.

10. Question

Which of the following will be the third sentence of the paragraph ?

Ans: 3
Sentence B introduces the main theme of the paragraph. Thus, B is the opening sentence. The pronoun ‘it’ is used to refer to the “sacred image” mentioned in B. Thus, E should follow B. Sentence C describes the people response to the procession described in B and the ass’s misinterpretation of the people’s action. Thus, C should follow B. Sentence A describes the foolish gesture of the ass because of his wrong interpretation and sentences D gives the drivers reaction to this. Thus, sentences A and D should follow C. Therefore, the final order of the sentences is B-E-C-A-D.
Thus, C is the third sentence of the paragraph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.