Set-23 Phrase Replacement For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Phrase Replacement for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction(1-10): In the given question, an idiom/phrase has been printed in bold in the sentence. Choose the alternative that best expresses the meaning of the idiom/phrase.

1. He will cast away his money just as he has done in the past.

2. He was on the run for two years.

3. If the stock-holders like the idea, we’ll run with it.

4. My watch has run down.

5. The spring stock came to hand last week.

6. She won the championship hands down.

7. He can’t understand it for the life of him.

8. The society flats needed a makeover, so the residents moved to the relatives.

9. I will go abroad after I will finish my studies.

10. The player was asked that why he had not attended the prayer.

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Direction(1-10): In the given question, an idiom/phrase has been printed in bold in the sentence. Choose the alternative that best expresses the meaning of the idiom/phrase.

1. Question

He will cast away his money just as he has done in the past.

Ans: 2
He verb phrase ‘cast away’ often interchangeable with ‘cast aside’ means ‘to throw away’. ‘Squander’ means ‘to spend or use (money, time, etc.) wastefully’. Hence the correct answer is B.

2. Question

He was on the run for two years.

Ans: 3
The idiom ‘on the run’ means ‘to escape or stay hidden from police and concerned authorities’. Hence the correct answer is C.

3. Question

If the stock-holders like the idea, we’ll run with it.

Ans: 4
The verb phrase ‘run with something’ is generally used in informal speaking situations where it means ‘to proceed or go ahead with, generally with enthusiasm.’ Hence, the correct answer is D.

4. Question

My watch has run down.

Ans: 3
The verb phrase ‘run down’ has various meanings. The meaning most suitable in this situation is ‘to cease operation’ or ‘to stop’. Hence, the correct answer is C.

5. Question

The spring stock came to hand last week.

Ans: 4
The idiom ‘come to hand’ means to be received or arrive. Hence, the correct answer is D.

6. Question

She won the championship hands down.

Ans: 1
The idiom ‘hands down’ should not be confused with the verb phrase ‘hand down’. ‘Hand down’ means ‘to deliver’ or ‘to bequeath to posterity’. But the idiom used here is ‘hands down’, which means ‘indisputably’ or incontestably’. Hence, the correct answer is A.

7. Question

He can’t understand it for the life of him.

Ans: 4
The idiom ‘for the life of one’ means as hard as one tries, even with the utmost effort. Hence the correct answer is D.

8. Question

The society flats needed a makeover, so the residents moved to the relatives.

Ans: 5
Makeover means ‘to give a different appearance’. This has not been mentioned in the options, so the correct response is option E.

9. Question
I will go abroad after I will finish my studies.
Ans: 4
‘finish’ is the correct use in place of ‘will finish’ as for any fixed programme of future, simple present tense is used.
Ex. I will call you when dinner is ready.

10. Question
The player was asked that why he had not attended the prayer.
Ans: 4
‘why he had not’ will be used in place of ‘that why he had not’ as if subordinate clause starts with interrogative words (who, whom, whose, why, which, what, where, when) with indirect question, then ‘that’ or ‘as to’ is not used before interrogative words.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.