Set-23 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Nine persons A, B, C, D, E, F, G, H and I were born in the months of March, April and May on the dates 10, 16 and 21 such that only 3 persons were born in any month. These persons were born in the same year. No two persons were born on the same day.

• C was born in April at a gap of 4 persons from H
• H and D were born consecutively
• F was born just after I
• I and D were born at a gap of 1 person
• G was born on 21st of a month
• A was born at a gap of 1 from G but was not the eldest
• B was born just after E.

1. Who among the following was the eldest person?

2. Who among the following were born in March?

3. When was B born?

4. How many persons were born between A and B?

5. Who was born on 21st March?

Directions (6-10): 12 chairs are placed around the square table in such a way that one chair each is placed at the corner of the table and 2 chairs each are placed along the side of the table. Chairs placed at the corner are facing away from the centre and chairs placed along the side are facing towards the centre. 10 persons are sitting on the chairs and 2 chairs are vacant.

• D is facing away from the centre and sitting at the gap of 1 person from F.
• F is facing vacant chair.
• One of the vacant chair is placed 2nd to the right of another vacant chair.
• G is sitting opposite to the vacant chair.
• A is sitting to the immediate left of F and is sitting opposite to E.
• B is facing C. None of them is the neighbor of either F or G.
• H is facing K, who is neither the neighbor of B nor D.
• J is sitting in one of the chair.

6. Who is sitting to the immediate right of vacant chair?

7. Who is sitting 2nd to the left of B?

8. Find the odd one out.

9. How many persons are sitting between F and C, when counted from the left of F?

10. C is sitting to the immediate right of __.

 

 

  Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-5): Nine persons A, B, C, D, E, F, G, H and I were born in the months of March, April and May on the dates 10, 16 and 21 such that only 3 persons were born in any month. These persons were born in the same year. No two persons were born on the same day.

    • C was born in April at a gap of 4 persons from H
    • H and D were born consecutively
    • F was born just after I
    • I and D were born at a gap of 1 person
    G was born on 21st of a month
    • A was born at a gap of 1 from G but was not the eldest
    • B was born just after E.

    1. Question

    Who among the following was the eldest person?

    Ans:2

  • 2. Question

    Who among the following were born in March?

      Ans:3
  • 3. Question

    When was B born?

    Ans:2
  • 4. Question

    How many persons were born between A and B?

    Ans:3
  • 5. Question

    Who was born on 21st March?

    Ans:5
  • 6. Question

    Directions [Set of 5 questions]: 12 chairs are placed around the square table in such a way that one chair each is placed at the corner of the table and 2 chairs each are placed along the side of the table. Chairs placed at the corner are facing away from the centre and chairs placed along the side are facing towards the centre. 10 persons are sitting on the chairs and 2 chairs are vacant.

    • D is facing away from the centre and sitting at the gap of 1 person from F.
    • F is facing vacant chair.
    • One of the vacant chair is placed 2nd to the right of another vacant chair.
    • G is sitting opposite to the vacant chair.
    • A is sitting to the immediate left of F and is sitting opposite to E.
    • B is facing C. None of them is the neighbor of either F or G.
    • H is facing K, who is neither the neighbor of B nor D.
    • J is sitting in one of the chair.

    6. Question

    Who is sitting to the immediate right of vacant chair?

    Ans:2

  • 7. Question

    Who is sitting 2nd to the left of B?

    Ans:1
  • 8. Question

    Find the odd one out.

      Ans:3
  • 9. Question

    How many persons are sitting between F and C, when counted from the left of F?

    Ans:1
  • 10. Question

    C is sitting to the immediate right of __.

    Ans:4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.