Set-23 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)  (App No 2)

Directions (1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.
In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.

1. Statements:
No Gold is Chair
All Chair is Table
No seat is Chair
Conclusions:
I.Some Seat is Gold
II.Some Table is Gold

2. Statements:
All Orange is Black
All Black is Brown
Some Brown is Green
Conclusions:
I.Some Brown is Orange
II.Some Green is Orange

3. Statements:
All Dog is Lion
All Lion is Deer
No Lion is Cat
Conclusions:
I.No Deer is Cat
II.No Dog is Cat

4. Statements:
All Coffee is Tea
No Coffee is Cup
All Cup is Plastics
Conclusions:
I. Some Tea is Plastics
II. No Tea is Plastics

5. Statements:
All Eraser is Pencil
Some Eraser is Pen
Some Pen is Sharpener
Conclusions:
I. Some Pencil is Pen
II. Some Sharpener is not Eraser is Possibility

6. Statements:
Some Fruits are Apple
All Apple is Carrot
No Apple is Radish
Conclusions:
I. Some Fruits are Radish
II. Some Carrot is not Radish

7. Statements:
No Flower is Zebras
Some Zebras is Card
No Card is Knife
Conclusions:
I. Some Card is not Flower
II. Some Zebras is Knife

8. Statements:
No Dam is Hills
No Hills is Rain
No Rain is Cloud
Conclusions:
I. Some Dam being Cloud is a possibility
II. No Hill is Cloud

9. Statements:
All Sea is River
Some Sea is Water
No Water is Dirty
Conclusions:
I. No River is Dirty
II. Some Sea is not Dirty

10. Statements:
No lift is Steps
Some Steps are Block
All Room is Block
Conclusions:
I. Some Lift is Room
II. No Lift is Room

 

Check your Answers below:

 

  1. Directions (1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.
    In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.

    1. Question

    Statements:
    No Gold is Chair
    All Chair is Table
    No seat is Chair
    Conclusions:
    I.Some Seat is Gold
    II.Some Table is Gold

    Ans:5

  2. 2. Question

    Statements:
    All Orange is Black
    All Black is Brown
    Some Brown is Green
    Conclusions:
    I.Some Brown is Orange
    II.Some Green is Orange

    Ans:2

  3. 3. Question

    Statements:
    All Dog is Lion
    All Lion is Deer
    No Lion is Cat
    Conclusions:
    I.No Deer is Cat
    II.No Dog is Cat

    Ans:1

  4. 4. Question

    Statements:
    All Coffee is Tea
    No Coffee is Cup
    All Cup is Plastics
    Conclusions:
    I. Some Tea is Plastics
    II. No Tea is Plastics

    Ans:3

  5. 5. Question

    Statements:
    All Eraser is Pencil
    Some Eraser is Pen
    Some Pen is Sharpener
    Conclusions:
    I. Some Pencil is Pen
    II. Some Sharpener is not Eraser is Possibility

     Ans:1

  6. 6. Question

    Statements:
    Some Fruits are Apple
    All Apple is Carrot
    No Apple is Radish
    Conclusions:
    I. Some Fruits are Radish
    II. Some Carrot is not Radish

     Ans:2

  7. 7. Question

    Statements:
    No Flower is Zebras
    Some Zebras is Card
    No Card is Knife
    Conclusions:
    I. Some Card is not Flower
    II. Some Zebras is Knife

    Ans:1

  8. 8. Question

    Statements:
    No Dam is Hills
    No Hills is Rain
    No Rain is Cloud
    Conclusions:
    I. Some Dam being Cloud is a possibility
    II. No Hill is Cloud

    Ans:1

  9. 9. Question

    Statements:
    All Sea is River
    Some Sea is Water
    No Water is Dirty
    Conclusions:
    I. No River is Dirty
    II. Some Sea is not Dirty

    Ans:2

  10. 10. Question

    Statements:
    No lift is Steps
    Some Steps are Block
    All Room is Block
    Conclusions:
    I. Some Lift is Room
    II. No Lift is Room

    Ans:3