Set-24 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction (1-5): Read the following information carefully and answer the following questions given below.

In a certain codes language,
“How to handle this situation” was coded as ‘pa ga ha vb sh’
“Handle this problem perfectly” was coded as ‘sz ga we ha’
“Situation will change habit” was coded as ‘ch sh mq xc’
“This will be my goal” was coded as ‘ga gh fv xe  ch’

1. What will be the code for the word “to”?

2. What will be the code for the word ”will ”?

3. If “I can Change” was coded as “xc ms ed” then what is the code for the word “habit”?

4. What is the code for the word “Handle situation”?

5. What is the code for the word “Perfectly”?

Directions (6-8): Study the following information carefully to answer the questions given below:

In a certain code language, ‘verify the land document’ is written as ‘ca ra da ya’, ‘sign the document’ is written as ‘ca ya ta’, ‘verify is wrong’ is written as ‘ha ja ra’, and ‘Approve the verify’ is written as ‘ca na ra’.

6. What will be the code for ‘wrong’

7. What will be the code for ‘document is land wrong’?

8. What may be the code for ‘sign to verify’?

Direction (9-10):Study the given information properly,and match the code for the words.

In a certain code language “all is well” is coded as ‘963’, “all are perfect” is coded as ‘345’ “everything is good” is coded as ‘867’.

9. What will be the code for the word “Everything”?

10. If “Perfect are applicable” is coded as ‘045’. What will be the code for the word “applicable”?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Direction (1-5): Read the following information carefully and answer the following questions given below.

In a certain codes language,
“How to handle this situation” was coded as ‘pa ga ha vb sh’
“Handle this problem perfectly” was coded as ‘sz ga we ha’
“Situation will change habit” was coded as ‘ch sh mq xc’
“This will be my goal” was coded as ‘ga gh fv xe  ch’

1. Question

What will be the code for the word “to”?

Ans: 4

2. Question

What will be the code for the word ”will ”?

Ans: 2

3. Question

If “I can Change” was coded as “xc ms ed” then what is the code for the word “habit”?

Ans: 4

4. Question

What is the code for the word “Handle situation”?

Ans: 2

5. Question

What is the code for the word “Perfectly”?

Ans: 5

Directions (6-8): Study the following information carefully to answer the questions given below:

In a certain code language, ‘verify the land document’ is written as ‘ca ra da ya’, ‘sign the document’ is written as ‘ca ya ta’, ‘verify is wrong’ is written as ‘ha ja ra’, and ‘Approve the verify’ is written as ‘ca na ra’.

6. Question

What will be the code for ‘wrong’

Ans: 3

7. Question

What will be the code for ‘document is land wrong’?

Ans: 2

8. Question

What may be the code for ‘sign to verify’?

Ans: 3

Direction (9-10):Study the given information properly,and match the code for the words.

In a certain code language “all is well” is coded as ‘963’, “all are perfect” is coded as ‘345’ “everything is good” is coded as ‘867’.

9. Question

What will be the code for the word “Everything”?

Ans: 5

10. Question

If “Perfect are applicable” is coded as ‘045’. What will be the code for the word “applicable”?

Ans: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.