Set-24 Phrase Replacement For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Phrase Replacement for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Direction(1-10): In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence alternatives to the bold part are given at (A), (B), (C) and (D) which may help improve the sentence. Choose the correct alternative. In case the given sentence is correct, your answer is (E) i.e. No correction required.

1. Cryptocurrencies may or may not emerge as a useful tool, especially since the government may not want to encourages the proliferation of anonymous, non-fiat currencies as its anti-black money fight intensifies.

2. The actress participated in the event whole-hearted, cheered the participants, danced with them and emphasized on the importance of creating awareness for oral care across the country.

3. We are so accustomed to the living in the world of noise that initially we experienced everything from boredom to restlessness.

4. As per the reports, the man was a musician and the girl is reporting to be a dancer.

5. The boy has died while the rest of the people survived in the car accident.

6. She was quite determined to participate in the competition as she had been waiting for months.

7. They focus in the weakness of other people and the problems in the environment so cannot give their best.

8. The extradition case against Mr. Mallya is being heard on a London Court.

9. They talked for hours on end.

10. He bankrupted himself at a single cast.

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Direction(1-10): In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence alternatives to the bold part are given at (A), (B), (C) and (D) which may help improve the sentence. Choose the correct alternative. In case the given sentence is correct, your answer is (E) i.e. No correction required.

1. Question

Cryptocurrencies may or may not emerge as a useful tool, especially since the government may not want to encourages the proliferation of anonymous, non-fiat currencies as its anti-black money fight intensifies.

Ans: 3
Option A: ‘wants’ is incorrect and must be replaced with ‘want’.
Option B: ‘for’ is an incorrect proposition. It must be replaced with ‘to’.
Option C: It is grammatically correct and fits the given sentence well.
Option D: ‘wanting to’ makes the segment grammatically incorrect.
Hence, option C is the correct answer.

2. Question

The actress participated in the event whole-hearted, cheered the participants, danced with them and emphasized on the importance of creating awareness for oral care across the country.

Ans: 1
The highlighted segment defines the way in which the actress participated in the event. Hence, the adverb form should be used. Whole-heartedly is the correct form. It means with complete sincerity and commitment.
Hence, option A is the correct answer.

3. Question

We are so accustomed to the living in the world of noise that initially we experienced everything from boredom to restlessness.

Ans: 3
Option A: ‘accustomed to’ will take the verb in its continuous form. Hence, ‘lives’ is incorrect.
Option B: It gets eliminated for the same reason as option A.
Option C: It fits the sentence grammatically as well as contextually.
Option D: There is no specific, separate world of noise. It has just been attributed the context of noise semantically. Hence, the use of the definite article is incorrect.
Option E: ‘which’ makes the segment grammatically incorrect.

Hence, option C is the correct answer.

4. Question

As per the reports, the man was a musician and the girl is reporting to be a dancer.

Ans: 3
The only form of the verb that fits here is ‘reported’ which is in passive form of simple present. The sentence is spoken in the simple present tense, therefore, option 3 is the correct answer.

5. Question

The boy has died while the rest of the people survived in the car accident.

Ans: 2
The tense of the sentence is simple past so the verb that fits here is ‘died’ which is in simple past tense. The other tense forms are incorrect. Thus option B is the correct answer.

6. Question

She was quite determined to participate in the competition as she had been waiting for months.

Ans: 5
The phrase needs no change. The transitive form of the verb is correct here. The other options are incorrect as the tense forms do not fit here.

7. Question

They focus in the weakness of other people and the problems in the environment so cannot give their best.

Ans: 2
The correct preposition that fits after the verb ‘focus’ is ‘on’ and not ‘in’. ‘Focus on’ means ‘to give a lot of attention to one particular person, subject, or thing.’ Thus option B is the correct answer.

8. Question

The extradition case against Mr. Mallya is being heard on a London Court.

Ans: 1
The answer is A. the correct sentence is “The extradition case against Mr. Mallya is being heard at a London court.” We generally do not use article ‘the’ unless the subject is something distinct or specific, therefore option B is incorrect. The next option is incorrect because of its tense. Option D is incorrect as the use of ‘some’ will make the sentence grammatically and structurally incorrect.

9. Question

They talked for hours on end.

Ans: 1
The meaning of the idiom ‘on end’ is ‘continuously or successively’.
Hence the correct answer is A.

10. Question

He bankrupted himself at a single cast.

Ans: 1
The idiom ‘at a single cast’ means ‘through single action or try’. Hence the correct answer is A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.