Set-24 Syllogism For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Syllogism Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)РClick here (App No 1)  (App No 2)

Directions (1-10): In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the statements and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.


1. Statements:
All Rain is Cloud
No Rain is Soil
All Soil is Tree
Conclusions:
I. Some Cloud is Soil
II. Some Tree is Rain

2. Statements:
All Pig is Lion
All Lion is Tiger
Some Pig is Goat
Conclusions:
I. Some Goat is Not Tiger
II. Some Lion is Goat

3. Statements:
Some Cake is Sweet
No Sweet is Sugar
Some Sugar is Red
Conclusions:
I. Some Cake is not Sugar
II. Some Red is not Sweet

4. Statements:
Some Grapes is Orange
All Orange is Mango
All Mango is Apple
Conclusions:
I. Some Grapes is Apple
II. Some Mango is Grapes

5. Statements:
Some Ox is Bull
Some Bull is Goat
Some Goat is Trees
Conclusions:
I. No Ox is Trees
II. All Trees are Bull is possibility

6. Statements:
No Bat is Ball
All Ball is Stump
Some Stump is Shirt
Conclusions:
I. No Ball is Shirt
II. Some Bat is Stump

7. Statements:
No CD is DVD
All Gloves are DVD
No Gloves is Tracks
Conclusions:
I. Some DVD are not Tracks
II. No CD is Tracks

8. Statements:
All Pan is Window
No Pan is Pats
All Pat is Lamp
Conclusions:
I. No Lamp is Pan
II. Some Lamp is Pan

9. Statements:
All shirt is Trousers
All Trouser is Jean
No Trouser is Cotton
Conclusions:
I) No shirt is Cotton
II) No Jean is Cotton

10. Statements:
Some Bulb is Car
All Lorry is Bike
All Bike is Car
Conclusions:
I) Some Bulb is Lorry
II) No Bulb is Lorry

 

Check your Answers below:

 

 

  • Directions (1-10): In each of the following questions some statements are followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the statements and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.

    1. Question


    Statements:
    All Rain is Cloud
    No Rain is Soil
    All Soil is Tree
    Conclusions:
    I. Some Cloud is Soil
    II. Some Tree is Rain

    Ans:4
  • 2. Question

    Statements:
    All Pig is Lion
    All Lion is Tiger
    Some Pig is Goat
    Conclusions:
    I. Some Goat is Not Tiger
    II. Some Lion is Goat

    Ans:5
  • 3. Question

    Statements:
    Some Cake is Sweet
    No Sweet is Sugar
    Some Sugar is Red
    Conclusions:
    I. Some Cake is not Sugar
    II. Some Red is not Sweet

    Ans:5
  • 4. Question

    Statements:
    Some Grapes is Orange
    All Orange is Mango
    All Mango is Apple
    Conclusions:
    I. Some Grapes is Apple
    II. Some Mango is Grapes

    Ans:5
  • 5. Question

    Statements:
    Some Ox is Bull
    Some Bull is Goat
    Some Goat is Trees
    Conclusions:
    I. No Ox is Trees
    II. All Trees are Bull is possibility

    Ans:2
  • 6. Question

    Statements:
    No Bat is Ball
    All Ball is Stump
    Some Stump is Shirt
    Conclusions:
    I. No Ball is Shirt
    II. Some Bat is Stump

    Ans:4
  • 7. Question

    Statements:
    No CD is DVD
    All Gloves are DVD
    No Gloves is Tracks
    Conclusions:
    I. Some DVD are not Tracks
    II. No CD is Tracks

    Ans:1
  • 8. Question

    Statements:
    All Pan is Window
    No Pan is Pats
    All Pat is Lamp
    Conclusions:
    I. No Lamp is Pan
    II. Some Lamp is Pan

    Ans:3
  • 9. Question

    Statements:
    All shirt is Trousers
    All Trouser is Jean
    No Trouser is Cotton
    Conclusions:
    I) No shirt is Cotton
    II) No Jean is Cotton

    Ans:1
  • 10. Question

    Statements:
    Some Bulb is Car
    All Lorry is Bike
    All Bike is Car
    Conclusions:
    I) Some Bulb is Lorry
    II) No Bulb is Lorry

    Ans:3