Set-25 Coding Decoding For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Coding Decoding Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Read the following information carefully and answer the following questions given below.

In a certain cod language,
“Finance minster recently announced budget” is coded as “mp ay ap tq zx”
“Budget will be announced yearly” is coded as “fx pq mo ay tq”
“Union budget was published by finance minister” is coded as “ap sx tp cx gh ay mp”
“Yearly budget was most expectable” is coded as “ay pq tz qp sx”

1. What is the code for the word “recently”?

2. If ‘I will win’ was coded as ‘bg rp fx’, then what is the code for the word ‘be’?

3. What will be the code for the word ‘expectable’?

4. What is the code for the word ‘published’?

5. What is the code for the word ‘Yearly’?

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions.

In a certain code language,
“good to them” is coded as “ba so ble”
“meet you the party” is coded as “ja fi zo va”
“good to meet you” is coded as “ja so va ba” and
“invite them to meet the party” is coded as “fi ble va ba ke zo”

6. How is “invite” coded in the given code language?

7. What does the code “so” stand for in the given code language?

8. How is “party” coded in the given code language?

9. How will “invite meet you” be coded in the given code language?

10. How will “invite meet you” be coded in the given code language?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Directions (1-5): Read the following information carefully and answer the following questions given below.

In a certain cod language,
“Finance minster recently announced budget” is coded as “mp ay ap tq zx”
“Budget will be announced yearly” is coded as “fx pq mo ay tq”
“Union budget was published by finance minister” is coded as “ap sx tp cx gh ay mp”
“Yearly budget was most expectable” is coded as “ay pq tz qp sx”

1. Question

What is the code for the word “recently”?

Ans: 4
2. Question

If ‘I will win’ was coded as ‘bg rp fx’, then what is the code for the word ‘be’?

Ans:  2
3. Question

What will be the code for the word ‘expectable’?

Ans: 4
4. Question

What is the code for the word ‘published’?

Ans: 5
5. Question

What is the code for the word ‘Yearly’?

Ans: 4

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions.

In a certain code language,
“good to them” is coded as “ba so ble”
“meet you the party” is coded as “ja fi zo va”
“good to meet you” is coded as “ja so va ba” and
“invite them to meet the party” is coded as “fi ble va ba ke zo”

6. Question

How is “invite” coded in the given code language?

Ans: 2
Good – so
To – ba
Meet – va
You – ja
Them – ble
Party – zo/fi
The – zo/fi
Invite – ke
 
7. Question

What does the code “so” stand for in the given code language?

Ans: 1
Good – so
To – ba
Meet – va
You – ja
Them – ble
Party – zo/fi
The – zo/fi
Invite – ke
 
8. Question

How is “party” coded in the given code language?

Ans: 3
Good – so
To – ba
Meet – va
You – ja
Them – ble
Party – zo/f
The – zo/fi
Invite – ke
9. Question

How will “invite meet you” be coded in the given code language?

Ans: 1
Good – so
To – ba
Meet – va
You – ja
Them – ble
Party – zo/fi
The – zo/fi
Invite – ke
Invite – ke
10. Question

Which of the following will be coded as “so ba ja” in the given code language?

Ans: 5
Good – so
To – ba
Meet – va
You – ja
Them – ble
Party – zo/fi
The – zo/fi
Invite – ke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.