Set-25 Para jumbles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important Para jumbles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions:(1-5) Rearrange the following six sentences (a), (b), (c ), (d), (e) and (f)in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them .
(A) In all varieties of humour, especially the subtle one it is therefore what the reader thinks which gives extra meaning to these verses.
(B) But such a verse may also be enjoyed at the surface level.
(C )Nonsense verse is one of the most sophisticated forms of literature.
(D) This fulfils the author’s main intention in such a verse which is give pleasure.
(E) However, the reader who understands the broad implications of the content and allusion finds greater pleasure.
(F) The reason being it requires the reader to supply a meaning beyond the surface meaning.

1. Which of the following is the FIFTH sentence ?

2. Which of the following sentence is the SIXTH (LAST) sentence ?

3. Which of the following is the FIRST sentence ?

4. Which of the following is the SECOND sentence ?

5. Which of the following is the THIRD sentence ?

Directions:(6-10) Rearrange the following sentences to form a coherent paragraph. Then answer the questions that follow:
A. All this was very satisfactory, but one thing gave Frank uneasiness.
B. But he got used to this, being young and strong.
C. At first he found it tiresome, being on his feet all day, for the cash-boys were not allowed to sit down.
D. The duties of a cash-boy are simple enough, and Frank had no difficulty in discharging them satisfactorily.
E. His income was very inadequate to his wants.

6. What is the first sentence after rearrangement?

7. What is the third sentence after rearrangement?

8. What is the fifth sentence after rearrangement?

9. What is the fourth sentence after rearrangement?

10. What is the second sentence after rearrangement?

 

 

Check your Answers below:

 

 

 

Directions:(1-5) Rearrange the following six sentences (a), (b), (c ), (d), (e) and (f)in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them .
(A) In all varieties of humour, especially the subtle one it is therefore what the reader thinks which gives extra meaning to these verses.
(B) But such a verse may also be enjoyed at the surface level.
(C )Nonsense verse is one of the most sophisticated forms of literature.
(D) This fulfils the author’s main intention in such a verse which is give pleasure.
(E) However, the reader who understands the broad implications of the content and allusion finds greater pleasure.
(F) The reason being it requires the reader to supply a meaning beyond the surface meaning.

1. Question

Which of the following is the FIFTH sentence ?

Ans: 1

As we can see that (C) will be the first sentence as it opens the idea of nonsense verse for the paragraph
And now (A) will be the second sentence as it explains why the nonsense verse is sophisticated.
Now (F) will be the third sentence for the paragraph and B should follow it as it gives contrary view to (F)
Next should be followed by (B), (D) and (E)
As D and E should come next to each other where D introduces the pleasure and E elaborate it.
Hence, order will be CAFBDE

2. Question

Which of the following sentence is the SIXTH (LAST) sentence ?

  Ans: 2
As we can see that (C) will be the first sentence as it opens the idea of nonsense verse for the paragraph
And now (A) will be the second sentence as it explains why the nonsense verse is sophisticated.
Now (F) will be the third sentence for the paragraph and B should follow it as it gives contrary view to (F)
Next should be followed by (B), (D) and (E)
As D and E should come next to each other where D introduces the pleasure and E elaborate it.
Hence, order will be CAFBDE
3. Question

Which of the following is the FIRST sentence ?

Ans: 5

As we can see that (C) will be the first sentence as it opens the idea of nonsense verse for the paragraph
And now (A) will be the second sentence as it explains why the nonsense verse is sophisticated.
Now (F) will be the third sentence for the paragraph and B should follow it as it gives contrary view to (F)
Next should be followed by (B), (D) and (E)
As D and E should come next to each other where D introduces the pleasure and E elaborate it.
Hence, order will be CAFBDE

4. Question

Which of the following is the SECOND sentence ?

Ans: 1
As we can see that (C) will be the first sentence as it opens the idea of nonsense verse for the paragraph
And now (A) will be the second sentence as it explains why the nonsense verse is sophisticated.
Now (F) will be the third sentence for the paragraph and B should follow it as it gives contrary view to (F)
Next should be followed by (B), (D) and (E)
As D and E should come next to each other where D introduces the pleasure and E elaborate it.
Hence, order will be CAFBDE
5. Question

Which of the following is the THIRD sentence ?

Ans: 3
As we can see that (C) will be the first sentence as it opens the idea of nonsense verse for the paragraph
And now (A) will be the second sentence as it explains why the nonsense verse is sophisticated.
Now (F) will be the third sentence for the paragraph and B should follow it as it gives contrary view to (F)
Next should be followed by (B), (D) and (E)
As D and E should come next to each other where D introduces the pleasure and E elaborate it.
Hence, order will be CAFBDE

Directions:(1-5) Rearrange the following sentences to form a coherent paragraph. Then answer the questions that follow:
A. All this was very satisfactory, but one thing gave Frank uneasiness.
B. But he got used to this, being young and strong.
C. At first he found it tiresome, being on his feet all day, for the cash-boys were not allowed to sit down.
D. The duties of a cash-boy are simple enough, and Frank had no difficulty in discharging them satisfactorily.
E. His income was very inadequate to his wants.

6. Question

What is the first sentence after rearrangement?

Ans: 4
D is the opening sentence. It introduces the context of the paragraph. This is followed by C, which talks about the duties of the cash-boy. Then follows B, which talks about how Frank was discharging his duties. B is followed by A which talks about what is making Frank uneasy and E, which mentions what this uneasiness is, comes 5th. The correct order of sentences is DCBAE.
So, the first sentence is D.

7. Question

What is the third sentence after rearrangement?

Ans: 2
D is the opening sentence. It introduces the context of the paragraph. This is followed by C, which talks about the duties of the cash-boy. Then follows B, which talks about how Frank was discharging his duties. B is followed by A which talks about what is making Frank uneasy and E, which mentions what this uneasiness is, comes 5th. The correct order of sentences is DCBAE.
So, the third sentence is B.

8. Question

What is the fifth sentence after rearrangement?

Ans: 5
D is the opening sentence. It introduces the context of the paragraph. This is followed by C, which talks about the duties of the cash-boy. Then follows B, which talks about how Frank was discharging his duties. B is followed by A which talks about what is making Frank uneasy and E, which mentions what this uneasiness is, comes 5th. The correct order of sentences is DCBAE.
So, the fifth sentence is E.

9. Question

What is the fourth sentence after rearrangement?

Ans: 1
D is the opening sentence. It introduces the context of the paragraph. This is followed by C, which talks about the duties of the cash-boy. Then follows B, which talks about how Frank was discharging his duties. B is followed by A which talks about what is making Frank uneasy and E, which mentions what this uneasiness is, comes 5th. The correct order of sentences is DCBAE.
So, the fourth sentence is A.

10. Question

What is the second sentence after rearrangement?

Ans: 3
D is the opening sentence. It introduces the context of the paragraph. This is followed by C, which talks about the duties of the cash-boy. Then follows B, which talks about how Frank was discharging his duties. B is followed by A which talks about what is making Frank uneasy and E, which mentions what this uneasiness is, comes 5th. The correct order of sentences is DCBAE.
So, the second sentence is C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.