Set-25 Puzzles For SBI PO and SBI Clerk 2019 | Must Go Through These Questions

Dear Aspirants,
We are providing the most important  Puzzles Questions for SBI PO 2019, SBI Clerk 2019 and all other competitive bank and insurance exams. These questions have very high chances to be asked in SBI PO 2019, SBI Clerk 2019.
Get the Best Test Series for SBI PO 2019 at the most affordable price (Based on Real Exam Pattern) – Click Here
Download the Best GK Gaming App for Current Affairs and GK (Bank+SSC)– Click here (App No 1)       (App No 2)

Directions (1-5): Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H were seated in two rows such that four of them were in row 1 facing the South and four of them were in row 2 facing the North. The persons seated in row 1 played indoor games Ludo, chess, carrom and cards and the persons seated in row 2 played outdoor games cricket, basketball, tennis and badminton. Persons seated in the 2 rows were facing each other.

• F was 2nd to the right of the one who played carrom and he was not seated opposite to the one playing basketball
• B faced the one who played cricket
• One who played basketball was 2nd to the left of D
• C played Ludo and his neighbour faced G
• G’s neighbour faced the one who played chess
• B and C were seated at a gap of 1
• Person who played badminton was seated at one of the extreme ends
• E faced South and H was seated at one of the extreme ends. H did not play badminton.

1.Four of the following bear a similar relationship and hence form a group, who among the following is not a part of that group?

2. G played the game of ___________

3. Who among the following played an indoor game?

I. F
II. H
III. A

4. Which of the following games was played by A?

5. Who among the following was seated opposite to H?

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table and facing the centre. Their ages are i.e. 15, 17, 21, 24, 26, 32, 34 and 38 but not necessarily in the same order. The one who is youngest and the one who is eldest in the group are sitting together. E is 2nd to the left of the one who is youngest person. The one who is 7 years younger than E sits opposite to E. G is 32years old and sits 2nd to the right of B. A sits opposite to G. The one who is 21years old sits opposite to C. C is not the eldest or the youngest person. The one who is 4 years older than C sits 2nd to the left of C. A and C are not neighbors. D is elder than H but younger than F.

6. Who among the following is eldest in the group?

7. Which of the following combination is correct?

8. Who among the following is 3rd to the right of the one who is 21 years old?

9. Which of the following pair is the neighbor of C?

10. How many persons are elder than the one who is 3rd to the left of the one who is 32 years old?

 

Check your Answers below:

 

Directions (1-5): Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H were seated in two rows such that four of them were in row 1 facing the South and four of them were in row 2 facing the North. The persons seated in row 1 played indoor games Ludo, chess, carrom and cards and the persons seated in row 2 played outdoor games cricket, basketball, tennis and badminton. Persons seated in the 2 rows were facing each other.

• F was 2nd to the right of the one who played carrom and he was not seated opposite to the one playing basketball
• B faced the one who played cricket
• One who played basketball was 2nd to the left of D
• C played Ludo and his neighbour faced G
• G’s neighbour faced the one who played chess
• B and C were seated at a gap of 1
• Person who played badminton was seated at one of the extreme ends
• E faced South and H was seated at one of the extreme ends. H did not play badminton.

1. Question

Four of the following bear a similar relationship and hence form a group, who among the following is not a part of that group?

Ans: 1
2. Question

G played the game of ___________

Ans: 3
3. Question

Who among the following played an indoor game?
I. F
II. H
III. A

Ans: 1
4. Question

Which of the following games was played by A?

Ans: 5
5. Question

Who among the following was seated opposite to H?

Ans: 3

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table and facing the centre. Their ages are i.e. 15, 17, 21, 24, 26, 32, 34 and 38 but not necessarily in the same order. The one who is youngest and the one who is eldest in the group are sitting together. E is 2nd to the left of the one who is youngest person. The one who is 7 years younger than E sits opposite to E. G is 32years old and sits 2nd to the right of B. A sits opposite to G. The one who is 21years old sits opposite to C. C is not the eldest or the youngest person. The one who is 4 years older than C sits 2nd to the left of C. A and C are not neighbors. D is elder than H but younger than F.

6. Question

Who among the following is eldest in the group?

Ans: 4
7. Question

Which of the following combination is correct?

Ans: 2
8. Question

Who among the following is 3rd to the right of the one who is 21 years old?

Ans: 3
9. Question

Which of the following pair is the neighbor of C?

Ans: 1
10. Question

How many persons are elder than the one who is 3rd to the left of the one who is 32 years old?

Ans: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.